Cinefil – Eliza Graves

No Comments

Eliza GravesEliza Graves este surpriza plăcută din luna noiembrie în ceea ce privește aparițiile cinematografice recente. Fără prea mare tam-tam, ecranizarea scurtei povestiri (The System of Doctor Tarr and Professor Fether – E. A. Poe, 1844) este unul dintre acele filme care te fac să fii fericit pentru că l-ai ales să-ți ocupe timpul.

Pe scurt, Eliza Graves (Kate Beckinsale) este personajul principal al unui azil în care lucrurile par a se desfășura după reguli puțin diferite de cele medicale obișnuite. Lucrurile devin oarecum suspecte când tânărul doctor Edward Newgate (Jim Sturgess) vine la StoneHearst Asylum pentru a căpăta experiență.Din distribuție mai fac parte și Ben Kingsley (Iron Man 3, Boxtrolls), fiul său Edmund Kingsley (Hugo), Michael Caine (Interstellar, Batman), Brendan Gleeson (Edge of Tommorow) dar și Jason Flemyng și David Thewlis.

Filmul, un thriller foarte bine pus la punct de regizorul Brad Anderson (The Call, The Machinist) este  plin de suspans și neprevăzut, reușind la final să te facă să nu mai fii sigur pe ochii tăi. De altfel, și replica “nu crede nimic din ceea ce auzi și doar jumătate din ceea ce vezi”, se transformă într-un mesaj subliminal dar discret care te introduce în povestea cu nebuni.

Eliza Graves mi se pare a fi exact genul de film psihologic de care are nevoie lumea din când în când pentru a reveni cu picioarele pe pământ. Te face să deschizi bine ochii la ceea ce se întâmplă în jurul tău și să înțelegi că există o mulțime de oameni cu adevărat bolnavi psihic și foarte periculoși care umblă printre noi. Aparențele pot fi înșelătoare.

Filmul rulează de ieri în cinematografele din toată țara, fiind distribuit în România de IntercomFilm.

Este un film care chiar merită văzut și care în mod sigur vă va lăsa o impresie bună.

În caz că vreți să citiți povestioara care stă la baza peliculei (vă recomand s-o faceți după ce vedeți ecranizarea), o puteți găsi aici: Edgar Alan Poe – The System of Doctor Tarr and Professor Fether. Este textul original, în limba engleză.

Vizionare plăcută!

4 Responses to “Cinefil – Eliza Graves”

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *