Cinefil – Fast and furious 7

No Comments

Fast and furious 7Trebuia inițial să apară anul trecut, dar din cauza nefericitului accident în care Paul Walker, unul dintre personajele principale, și-a pierdut viața, producătorii au decis că e nevoie de o nouă abordare în Fast and furious 7 / Furios și iute.

La doi ani de la partea a șasea, singura franciză (părerea mea) care a avut pelicule din ce în ce mai bune, a lansat vinerea trecută ultima parte din serie, cea de-a șaptea. Fast and furious 7 a reușit să depășească așteptările foarte ridicate lăsate de filmul anterior, respectând tradiția.

Acțiunea din belșug, amestecul de povești prezente pe toată durata filmului dar și cascadoriile și efectele speciale (al căror număr duce pelicula cam la limita SF) fac din Fast and Furious 7 un film excelent, un omagiu perfect pentru Paul Walker.

Filmul a fost atât de așteptat de public încât a spulberat numeroase recorduri în weekendul de lansare, având încasări de 384 milioane de $. A devenit astfel al patrulea film din istorie ca încasări în primul weekend și cel mai de succes film lansat vreodată în România (conform distribuitorului oficial – RoImage). Alte recorduri spulberate găsiți aici.

E drept, s-a și investit mult, fiind distruse vreo 230 de mașini, unele scumpe, iar distribuția fiind formată din actori cunoscuți care să-și joace rolul într-un mod ireproșabil.Iar moartea lui Paul Walker nu a făcut decât să pună mai multă presiune pe echipă care se vedera în fața unei mari provocări: să faci un film mai bun ca precedentul, pentru un public care era curios ce o să se întâmple cu franciza după acel accident nefericit. Și totul fără unul dintre cei mai buni. Dar în final au reușit.

Astfel, Fast and Furious 7 a plăcut unui procent de 89% dintre cei care l-au văzut, conform rottentomatoes care i-au acordat 82% pe tomatometru. Pe imdb, filmul a avea în primele zile nota 9.1, o notă foarte mare, dar oarecum normală, având în vedere că în cinematografe întâi merg fanii.

Fast and furious 7 rulează în toate cinematografele din România începând de pe 3 aprilie. Vă recomand ca înainte de vizionarea lui, dacă nu ați văzut toate părțile anterioare, să încercați să le vedeți, pentru a cunoaște povestea.

Vizionare plăcută!

L.E.: Fun Fact, Deja a apărut o parodie a seriei Fast and Furious.

3 Responses to “Cinefil – Fast and furious 7”

    • Mitul Casei Stark in “Game of Thrones” sau iluzia domniilor in #UrzealaBlogurilor – CineAmatorCineAmator says:

      […] and Back.ro, F and G Must See, Buticul cu filme si carti, Bogdans’s Blog, Piratul Cinefil, Andrei Ciobanu, Biblioteca Deva3, Fructiza, Mellow, Thoughts About Nothing, Cinemateca.eu, SimonaMocanu, […]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *