Cinefil – “Fata care promitea / Girl most likely”

No Comments

Fata care promitea - posterFata care promitea – Girl most likely nu îți crea mari speranțe la prima vedere, doar uitându-te la trailer și la nota de pe imdb (6.1). Promitea să fie încă un film de duzină, tipic american, cu glume expirate.

Însă nu a fost așa. De aceea, fraza conform căreia nu trebuie să judeci o carte după coperți se aplică și în lumea cinematografică, cel puțin în anumite cazuri. Iar cazul de față, cu Fata care promitea, a fost o surpriză plăcută. A fost un film amuzant, care a reușit să-mi schimbe starea de spirit după o zi plictisitoare la serviciu.

O avem  pe Kristen Wiig (Despicable me 2) în rolul lui Imogene Duncan, o dramaturgă a cărei viață se schimbă radical, ajungând de pe val, pe fundul oceanului. Însă aventurile prin care trece sunt pline de umor și reușesc să schimbe tipul peliculei dintr-o dramă într-o comedie bunicică. Nu e ceva chiar de Oscar și nu se ridică la nivelul altor comedii recente, cum ar fi Lone Ranger, însă nu e un film care să te plictisească. Și cum toată lumea va râde în sala de cinematograf, sigur vei pleca plin de energie și cu un zâmbet pe buze, întrebându-te de ce atât de slab cotat filmul. Singura explicație pe care am găsit-o eu a fost aceea că umorul din film este prea subtil pentru americani, care s-au obișnuit cu glume sexiste și de umor cu oameni proști, gen Jackass.

Fata care promitea nu are niciunul din acele elemente, fiind un film mai matur, ce are la bază probleme reale și situații care chiar se pot întâmpla (mă rog, în mare parte). Chiar dacă titlul, pus în context cu apartenența filmului la cinematografia americană, te poate purta cu gândul la încă un film cu vacanțe de primăvară (Spring break) și o mulțime de tinere, nici acest lucru nu se întâmplă.

Așa că, dacă doriți să vedeți cât de prost ați judecat deja filmul doar bazându-vă pe trailer și pe rezumat, vă invit să-l vedeți în cinematografe începând de vineri 23 august.

Vizionare plăcută!

One Response to “Cinefil – “Fata care promitea / Girl most likely””

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *