Cinefil – Justin and the knights of valour

No Comments

Justin and the knights of valourA fost odată ca niciodată… Sau nu. Așa începeau poveștile clasice. Justin and the knights of valour / Justin și cavalerii nu este una din acele povești. Adică are elementele necesare, are și cavaleri și vrăjitori și un balaur mai modern și prințese. Însă e altfel.

De ce e altfel? Pentru că este o animație mai adaptată la problemele contemporane. Și chiar dacă e plină de elemente de poveste, mesajul de bază este mai mult legat de conflictul dintre generații decât de luptă epocală dintre bine și rău.

Justin and the knights of valour ne prezintă povestea lui Justin, un tânăr care își dă seama că nu îi convine viața pe care tatăl său i-a planificat-o și se hotăraște să-și urmeze visul de a deveni cavaler. Cu o mică încurajare din partea bunicii sale, pleacă întro aventură ce-l va transforma din copil în adult. Sau nu? Asta rămâne să vedeți voi.

Animația rulează în cinematografe în mod 3D, atât titrat (cu vocile lui Antonio Banderas, Julie Walters, Michael Culkin), cât și dublat (cu voci românești celebre, precum cele ale Irinei Margareta Nistor și a lui Cabral Ibacka). Ca un fapt interesant, vă pot spune că unul dintre cei doi scenariști este Matthew Jacobs, care mai are în palmares și seria Lassie.

Nu mai fusesem la cinema pentru o animație de când au venit ștrumpfii în România, însă faptul că am văzut o mulțime de copii zburdând în jurul meu mi-a dat o mică doză de energie, doză foarte necesară după numai 5 ore de somn. Unde mai pui că toți copiii erau foarte veseli după un mic show pus la cale de MediaPro Distribution, distribuitorii filmului, show care a inclus cântece, baloane modelate și multă, multă veselie.

Așa că, fie că ești mic sau mare, dacă ai chef de o animație, poți merge la Justin and the knights of valour. De vineri 4 octombrie rulează în cinematografe.
Vizionare plăcută!

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *