Cinefil – Minions/ Minionii

No Comments

Minions / Minionii - posterSunt mici, sunt galbeni și sunt plini de umor. I-ați văzut pe ecrane în „Despicable me” ca ajutoare ale lui Gru, însă acum au propriul lor film. Minions/Minionii este pelicula care ne spune povestea creaturilor simpatice din spatele ticălosului Gru.

În Minionii, pe lânga istoria micuților pe această planetă, din cele mai vechi timpuri și până acum vreo 30 de ani, îi avem în centrul atenției pe cei 3 minioni care ies în evidență și în Despicable me: Stuart, Kevin și Bob. Într-un moment de răscruce pentru populația minionă aceștia pleacă în căutarea unui nou șef și ajung la timp pentru a o ajuta pe Scarlett Overkill (Sandra Bullock) să cucerească lumea.

Pe imdb filmul are un rating de 6.9 iar pe Rottentomatoes reușește să obțină doar 54% pe tomatometru. Se pare că absența lui Gru (ca personaj principal) și a fetelor a afectat considerabil ratingul peliculei, însă minionii sunt în continuare amuzanți.

În general, comediile (și în special animațiile) obțin scoruri mai mici din partea criticilor, probabil datorită faptului că, în lunga istorie a cinematografiei, momentele umoristice se repetă, unele devenind chiar clișeice. Plus că animația are mai mult umor de situație și mai puțin de limbaj, minionii vorbind pe limba lor, fără a avea o subtitrare. Astfel nu pot face glume de duzină ca în Ted(2015), dar nefiind nici un film total lipsit de limbaj precum Shaun The Sheep.

Fiind fan al micuțelor creaturi aveam așteptări foarte ridicate de la această peliculă, însă, cu toate că este o animație bună, pot spune că mă așteptam la mai mult de la “Minions”. Am râs, dar parcă îi lipsește ceva. Nu pot să-mi  dau seama exact ce, așa că vă provoc pe voi să-mi spuneți.

Minionii sunt prezenți pe marile ecrane din toată țara și chiar și pe cutiile de TicTac. Filmul rulează de vineri în cinematografe și este adus în România de Ro Image. Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – Minions/ Minionii”

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *