Cinefil – “Now You See Me”

No Comments

Now you see me - posterTuturor ne place magia. Pe asta s-au bazat și producătorii filmului „Now You See Me”, film care în România va rula cu numele de “Jaful perfect”.

Nu știu de ce s-a ales ca de la un titlu original despre magie, să ajungem la un titlu despre un jaf. Nici nu vreau să mă leg de chestia asta pentru că nu se merită. Filmul este mult prea frumos ca să te împiedice un astfel de amănunt, destul de insignifiant, să-l vezi.

Un agent FBI  (Mark Ruffalo), împreună cu o agentă Interpol (Melanie Laurent) urmăresc o echipă de iluzioniști (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher și Dave Franco) ale căror spectacole presupun furturi din bănci și răsplătirea publicului cu banii furați. Totul devine un uriaș număr de magie, în care mai apar două nume grele: Morgan Freeman (pauză de aplauze) și Michael Caine (de data această fără Batman). Rapperul Common  (Smokin’ Aces, Wanted) primește de asemenea un rol în această capodoperă.

Efectele speciale se îmbină în mod continuu cu numere de magie și iluzionism pentru a încânta publicul. La început, flmul te duce pentru câteva momente cu gândul la trilogia Ocean’s, însă reușește să dovedească o doză enormă de imprevizibil, dovedindu-ți că și tu ai fost păcălit, chiar dacă nu ești acolo.

“Now you see me” este exact piesa lipsă din cinematografia mondială. După ce am avut în ultima perioadă filme cu tot felul de subiecte, mai mult sau mai puțin originale, era timpul pentru puțin iluzionism. Iluzionism care mie mi-a cam lipsit după ce am văzut The Illusionist, cu Edward Norton. Vă rog să nu-mi spuneți de magia din animații sau de Oz the Great and Powerful. Mergeți la “Jaful perfect” și o să vedeți despre ce calibru vorbesc. Nu întâmplător am menționat nume precum Ocean’s (Eleven) și Batman.

Așa că, pregătiți-vă pentru un film magic, pentru că asta este cu adevărat “Now You See Me”. Un spectacol de magie ce va avea loc în cinematografe începând cu data de 14 iunie, sub bagheta MediaPro Distribution.

Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – “Now You See Me””

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *