Cinefil – Povestea Tigrului

No Comments

Îpovestea tigruluin premieră pe acest blog, (nu și în exclusivitate, că nu-i blogu’ lu’ domnu’ Dan) o să vă prezint un film indian: Povestea Tigrului. Nu, are legătură cu tigrul din Life of Pi, așa că puteți merge liniștiți să-l vedeți.

Nu sunt fan filme indiene însă cu această producție, Bollywood-ul se apropie foarte mult de block-busterele americane. Nu că ar fi ele o referință în domeniu însă momentan cam domină piața așa că ne putem raporta la ele. Bineînțeles că avem faze tipic indiene gen musical, în care actorii încep să cânte, însă sunt numai 3 la număr (dacă nu mă înșeală memoria) și sunt chiar acceptabile, mai ales că genul muzical cântat încearcă să copieze un tip de muzică dintr-una din țările în care se petrece acțiunea.

Ca în majoritatea filmelor indiene, îl găsim în rolul principal, cel al Tigrului, pe Salman Khan, actor consacrat cu peste 90 de pelicule la activ. Un actor devenit celebru tocmai pentru calitățile sale artistice. De această dată este secondat de frumoasa Katrina Kaif, care joacă rolul agentei care-l ispitește pe Tigru.

Filmul îmbină scene de comedie cu episoade de suspans și dragoste, toate amestecate într-o mare de acțiune de tip Hollywoodian în care nu se face economie la gloanțe. Tigrul e un fel de James Bont al Indiei, ca să știți la ce vă așteptați. Coloana sonoră este una foarte dinamică, demnă de un film cu o durată de aproximativ două ore. Te ține treaz și cu sufletul la gură.

E drept că unele scene sunt accentuate mai mult decât este necesar, dându-ți senzația că ai suficient timp la dispoziție să-ți iei o pungă de popcorn până se termină, sau că în india nu se aplică legile fizicii, ele sunt destul de rare, pputând fi trecute cu vederea. Eu le-am trecut și mi-a plăcut filmul. Nu însemană că am evenit fan al filmelor indiene, dar cum zicea Calvin Candie în Django Unchained: “you had my curiosity, now you have my attention”.

Povestea Tigrului (Ek Tha Tiger) debutează în cinematografele românești de vineri 6 decembrie și este adus de BML Movie Entertainment, nu de moș Nicolae. Vă invit să-l vedeți, n-o să vă plictisiți.

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *