Cinefil – Scary MoVie

No Comments

Scary moVieCharlie Chaplin spune: O zi în care nu râzi e o zi pierdută. Dar dacă mergi la Scary Movie V, râzi în avans pentru întregul an.

Și vă zic din experiență. Am fost în seara aceasta să văd cam ce ar fi “de capul lui” (mulțumesc Ioana).  După o serie de 4 comedii de groază și o pauză de 7 ani, dorința de a vedea parodii ale filmelor horror era maximă. Așa că noul Scary Movie e bine venit.

Și cum puteau să-l facă mai atractiv decât să-l pună pe Charlie Sheen în deschidere? Poate doar să fie povestit de Morgan Freeman. Dar se întâmplă și asta. Și se parodiază filme de groază noi, precum Mama. Genial.

De mult nu am mai avut senzația aceea de: “ah, s-a terminat deja? Mai vreau…L “ (e senzația aceea pe care-o ai după prima bere).  La filme, mai rar în ultima perioadă. Poate doar în cazul serialelor. Dar în rest, nu. Chiar nu înțeleg de ce după o pauză așa de lungă, în care au tot fost filme, producătorii au făcut un film de numai 85 minute.  Înțeleg că esențele tari se țin în sticle mici, dar nu poți face o mare comedie pe care lumea o aștepta de trei sferturi de secol să dureze mai puțin decât un meci de fotbal. Cel puțin nu în condițiile în care există filme precum Cloud Atlas și Life of Pi care durează 3h.

Când adaptezi scenariul din Mama să faci o comedie cu elementele horror, iar totul iese foarte bine, chiar nu are rost să te grăbești să termini. Chiar mai mergea lungit filmul fără a plictisi audiența.

Scary movie 5 este singurul film de la Johnny English care a reușit să mă facă să râd în primele 5 minute.  Atât de bun a fost. O să caut pe net și o să postez (dacă găsesc) o listă cu filmele care sunt parodiate în acest film, însă cert e că nu trebuie ratat.

Îl puteți vedea în cinematografe, începând de vineri, 19 aprilie, fiind distribuit în România de Forum Film.

Vizionare plăcută!

2 Responses to “Cinefil – Scary MoVie”

  • Scary MoVie V says:

    […] prin a face trimitere catre o SINGURA persoana: Andrei. El are singura cronica cu care sunt de acord. Celelalte sa fie recomandate de blogosfera cinefila […]

  • Articolele cinefile ale saptamanii | Cel mai MINUNAT.EU blog says:

    […] indeamna sa incep cu Scary Movie V. Acelasi suflet ma indeamna sa promovez doar 2 articole, adica articolul lui Andrei si articolul Anei. Restul vor fi recomandate si promovate pe blogurile cinefile […]

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *