Cinefil – # Selfie

#SelfieTinerii din ziua de azi se gândesc numai la distracții. Cam asta ar fi ideea de bază și în # Selfie, noul film românesc care va face senzație anul acesta.

Vara, soare și un weekend până la BAC, acestea sunt ingredientele necesare pentru a determina trei tinere eleve să plece la mare pentru un sfârșit de săptămână ce va deveni de neuitat. Doar că inconștiența are și riscuri. Și astfel ia naștere această comedie.

Chiar dacă ideea cu tineri care sunt inconștienți nu este tocmai nouă pe marile ecrane, fiind un subiect des abordat în producțiile Hollywoodiene (probabil pentru priza la public),  în cinematografia românească reprezintă o noutate. Și un pas înainte în evoluția filmelor românești care prin #Selfie arată că se pot ridica la un alt nivel.

Filmul este bine realizat, cu o calitate superioară a imaginilor și cu actori tineri, dornici de afirmare. Personajele sunt frumos conturate și pelicula este plină de umor de situații, umor amplificat de lipsa de previzibilitate a scenelor. Există câteva chestii clișeice, cum ar fi tatăl comunist sau fata de bani gata căreia nu-i pasă de niciun fel de regulă. Însă chiar și așa, filmul este plin de situații neașteptate și de umor.

Publicul țintă al acestei pelicule este evident format din adolescenții zilelor noastre și tinerii în jurul vârstei de 20 de ani, public care cunoaște și acești actori tineri din diferite alte producții autohtone sau din muzica românească (Levent Sali cântă în formația La-La Band).  Eu, care nu prea mă uit la televizor, i-am cunoscut de acolo pe actorii mai cu experiență, singurul tânăr pe care-l știam fiind Alex Călin, actor pe care am avut plăcerea să-l urmăresc în două piese foarte bune pe scena teatrului Roșu. Verișoara mea de 18 ani a spus că ea a auzit de toată lumea din distribuție. Așa că poate sunt eu învechit. 

#Selfie debutează în acest weekend pe marile ecrane, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Cu ocazia vizionării am avut ocazia să-mi fac și eu #selfie cu una din actrițele principale, Flavia Hojda, frumoasa blondă care în film îmbină actoria cu muzica.

În încheiere mai am o observație: în realitate, fără machiaj, actorii regizoarei Cristina Iacob par mult mai tineri. Dar probabil s-a preferat păstrarea machiajului pentru o apropiere cât mai mare de activitățile tinerelor din ziua de azi.

Vizionare plăcută!

5 Responses to “Cinefil – # Selfie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *