Cinefil – The Hateful Eight / Cei opt odioși

No Comments

Cei opt odioși - posterMult a fost, puțin a rămas. Mult așteptatul The Hateful eight (Cei opt odioși), cel de-al optulea film al lui Quentin Tarantino, a ajuns în cinematografe. Era destul de evident că, din moment ce este un film de Tarantino va fi unul bun.

Pe scurt, povestea pare destul de simplă: În miezul iernii (cum ar zice Alecsandri) un vânător de recompense care călătorea alături de captura sa, ajunge să poposească la o cabana, alături de alte persoane cel puțin dubioase. Viscolul infernal îi blochează în cabană și aici vor putea fi recunoscuți cei opt odioși.

Filmul este structurat pe capitole, destul de bine delimitate de ideile centrale care se găsesc în centrul fiecărei părți. Personajele sunt foarte bine conturate, prezentate de mai multe ori, lucru care le familiare spectatorului. Avem și câteva referințe discrete la alte filme din repertoriul lui Tarantino, precum Django Unchained dar și din Inglorious Basterds (ambele s-ar afla în același univers cu The Hateful eight).

Principalii odioși din film sunt interpretați de Samuel L. Jackson (Django Unchained (2012)), Kurt Russell (Furious Seven (2015)), Jennifer Jason Leigh și Walton Goggins (American Ultra (2015)). Din distribuție mai fac parte și alți actori cunoscuți, precum Demian Bichir (The Heat (2013)), Tim Roth (Lie to me), Michael Madsen (Vengeance Unlimited)(care mă așteptam să joace un rol mai mare), Bruce Dern și James Park. Știu că am enumerat mai mult de opt, însă veți afla voi din film care sunt odioșii.

Coloana sonoră, asigurată de Ennio Morricone, cu care Tarantino a mai colaborat în trecut și pentru Kill Bill vol 2, Death Proof, Inglorious Basterds și Django Unchained. Este una foarte dinamică ce încarcă spectatorul cu suspans și pune foarte bine acțiunea în peisaj. Melodia cântată la chitară în film a fost înregistrată live, în timpul filmărilor, fiind cântată fix de personajul respectiv. Un fel de #Selfie, în care unul dintre actori are și talent de cântăreț.

Chiar dacă se întinde pe parcursul a trei ore (187 de minute), The Hateful Eight pare să se termine repede, acțiunea fiind atât de intensă și imprevizibilă încât în loc de plictiseală generează o mai mare sete de cunoaștere. Multe dintre scene trebuiau să fie mult mai violente grafic, însă Tarantino s-a răzgândit. Oricum, efectele realizate de cei care au pregătit efectele speciale și pentru The Walking dead sunt suficient de sângeroase, mai ales în contrast cu albul ce înconjoară cabana, alb prezentat foarte frumos în deschiderea filmului.

Cei opt odioși pot fi văzuți în cinematografele din toată țara, chiar dacă afară nu e iarnă ca la ei în poveste, filmul fiind adus în România de CineForum. Vizionare plăcută!

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published.