Cinefil – The Last Witch Hunter

No Comments

The Last Witch Hunter prezintă o luptă între un grup medieval de oameni numiți vânători de vrăjitoare și vrăjitoare care practică magia neagră. Lupta se desfăsoară pe parcursul mai multor secole. Regina Vrăjitoare dorește să elibereze Molima Neagră pentru a extermina omenirea. Aceasta este oprită de grupul de vânători și omorâtă de către Kaulder (Vin Diesel – Fast and Furious 7). Înainte de a muri, vrăjitoarea îl blesteamă pe Kaulder la  nemurire și la singurătate.

După o perioadă de 800 de ani, Kaulder rămâne ultimul supraviețuitor al grupului și nu îmbătrânește deloc, doar își pierde părul din cap și se adaptează lumii moderne. În jurul său, vedem o cu totul altă organizare. Acesta are un sfătuitor în persoana lui Dolan 36th Michael Caine – Eliza Graves), iar activitatea lui presupune capturarea vrăjitoarelor și judecarea acestora în fața unui consiliu care le condamnă la închisoare pe baza cărților de tarot.

Când sfătuitorul lui Kaulder este atacat și lăsat aproape mort, acesta trebuie să înceapă o investigație pentru a-și salva prietenul. În timpul investigației, ajutat de Chloe (Rose Leslie – Game of Thrones), o vrăjitoare bună și de noul lui sfătuitor Dolan 37th  (Elijah Wood – The Hobbit), descoperă lucruri pe care le-a îngropat adânc în memoria sa și, cel mai important, că Regina Vrajitoare este readusă la viață.

În film avem ocazia să-l vedem pe Vin Diesel într-un rol de acțiune diferit de cum ne-am obișnuit cu el în seria Fast and Furious. Cu toate că filmul are multe scene de acțiune și efecte speciale, scenariul este punctul slab. Deși au pornit bine, cu idei precum consiliul vrajitoarelor, scenariștii s-au pierdut pe drum și filmul a ajuns să conțină clișee. Personajele sunt slab conturate, au doar un singur nume, și nu știm mare lucru despre trecutul lor.

Cu toate acestea, The Last Witch Hunter este un film frumos, cu rasturnări de situație ce merită văzut. El poate fi văzut în cinematografele din toată țara, începând de vineri 23 octombrie, fiind distribuit în România de Ro Image. Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – The Last Witch Hunter”

    • Daniela says:

      Pana sa apara filmul, din informatiile pe care le citisem inca incepusem usor sa-mi imaginez cum ar parea prezenta lui Vin Diesel aici. Nu tin minte sa fi luat parte la prea multe de acest gen. A fost de-a dreptul o surpriza, una chiar placuta. Rolul se potriveste perfect. Abia asteptam sa-l vad, merita!

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *