cinefil the revenant

Cinefil – The revenant

January 23, 2016 Andrei
Diverse

Revenant - posterDe ieri rulează pe marile ecrane The Revenant. În caz că n-ați auzit de el, este unul dintre filmele favorite la celebrele premii Oscar.

The Revenant este o ecranizare ce are la bază povestea adevărată a lui Hugh Glass, un explorator american, frontierman, rămas în istorie pentru că ar fi supraviețuit atacului sfâșietor al unui urs grizzly. Această faptă eroică, ajunsă la cea de-a doua ecranizare (după Man in the Wilderness (1971)), acum în regia lui Alejandro González Iñárritu ar putea fi povestea ce-i aduce lui Leonardo Di Caprio mult dorita statuetă de aur.

În film, Hugh Glass (Leonardo Di Caprio ) este atacat de un urs, iar apoi abandonat de partenerii săi, fiind lăsat drept mort. Motivarea sa de a se răzbuna pe Fitzgerald (Tom Hardy) îl ajută să supraviețuiască chiar prin gerul năpraznicși prin greutățile ce-i sunt aduse în față de viața în sălbăticia pădurilor americane din anii 1820.

O poveste foarte bună, bine pusă în scenă și excelent interpretată. Filmarea peliculei s-a făcut câte o oră pe zi, în ora de aur pentru a folosi numai lumina naturală, conferind astfel atât un plus de realism cât și o calitate deosebită. Vorbele sunt prea mici pentru a putea descrie această capodoperă cinematografică, pe care unii, cum ar fi CTP, nu prea au apreciat-o. E drept, unele scene par exagerate (sau poate chiar sunt), iar altele nu sunt fidele istoriei, însă per total, The Revenant rămâne un film minunat care nu trebuie ratat.

Mie mi-a plăcut mai mult interpretarea lui Tom Hardy, al cărui rol negativ pare a ieși mai mult în evidență prin răutatea sa. Oricum, cariera sa pare a fi pe un trend ascendent, în ultima perioadă având numai roluri bune (Legend, Child 44).

The Revenant rulează în cinematografele din România fiind distribuit de Odeon Film. Vizionare plăcută!Vorbeste acum sau taci pe vecie.