Cinefil – Third Person

No Comments

third personThird Person – Dragoste la persoana a treia: trei orașe (Roma, Paris, New York); 3 cupluri; o singură poveste.

Haideți să o luăm de la capăt … Liam Neeson joacă rolul unui scriitor celebru, Michael, care și-a lăsat soția (Kim Basinger) în urma morții fiului lor pentru o tânără scriitoare, Anna, interpretată de Olivia Wilde. Relația lor plină de zbucium, pasiune, trădare, se desfășoară în Paris, în timp ce Michael încearcă să finalizeze un roman ce pare să nu se mai termine și care pare să nu fie atât de bun pe cât spera el.

În Roma, Scott (Adrien Brody) este un om de afaceri care finalizează o afacere cu haine și urmează să plece din Italia, însă o cunoaște într-un bar pe Monika (Moran Atias), o tânără disperată să își recupereze fetița. Aceasta îl determină prin farmecul ei să își amâne plecarea și să încerce să o ajute în acțiunile sale, indiferent de câți bani necesită și câți traficanți înfruntă.

În New York, Julia, interpretată de Mila Kunis, încearcă să obțină de la fostul soț, pictorul Rick (James Franco) dreptul de a-și vizita fiul și în același timp să dovedească faptul că poate fi o mamă responsabilă, deși pare că universul este împotriva ei și totul îi apare ca piedică.

Aparent cele trei povești nu au nimic comun. În realitate însă, pe parcurs îți dai seama că locurile se confundă între ele, personajele au în comun mai multe lucruri decat am fi crezut, traumele unuia sunt traumele tuturor.

Uitându-mă la film, mi se păreau trei povești diferite. La un moment dat, prietena mea Loredana îmi spune că nu înțelege de ce personajele dintr-un oraș apar în alt oraș, apoi se întorc înapoi acolo. Bineînțeles, cu spiritul meu ”extraordinar” de observație, nu realizez nimic. Peste câteva minute, îmi spune iar același lucru, după care încep să fiu mai atentă.

Abia atunci încep să observ asemănările: tragedii identice unesc două personaje, disperarea mamei ce încearcă să își vadă copilul (unește alte două personaje), greșeala ce nu poate fi niciodată uitată (aseamănă alte două femei). Și atunci, care este realitatea? Ce este real, ce este imaginat?

Rămâne să aflii singur/ă. Trebuie doar să descoperi secretele unui scenariu bine pus la punct, complet diferit de majoritatea filmelor și să trăiești momentele alături de personajele care nu fac nimic altceva decât să încerce să atingă fericirea, așa cum o percep ele.

Third Person – Dragoste la persoana a treia este în cinematografe din 4 iulie 2014 și este distribuit de Ro Image.

One response to “Cinefil – Third Person”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *