Cinefil – Transcendence

No Comments

TranscendencePentru că vă era dor de el, Johnny Depp revine pe marile ecrane. De data aceasta, “Tonto” va fi un om de știință interesat de evoluția inteligenței artificiale către un nou nivel, ceea ce personajul său, Will Caster ar numi “Transcendence”.

Când unii oameni sunt speriați de necunoscut și de ce efecte negative ar putea avea asupra umanității o evoluție peste măsură a tehnologiei, apare un grup numit RIFT care decide să ia măsuri și să oprească forțat cercetările.  Fiind împușcat, doctorul Will Caster decide să-și unească inteligența sa cu cea a mașinii create împreună cu soția sa Evelyn (Rebecca Hall).

“Transcendence” este un film la limita fantasticului, povestea fiind foarte plauzibilă în contextul evoluției tehnologice actuale. De aceea, acțiunea prezentată are un efect oarecum revelator asupra unui viitor posibil, în cazul în care știința merge în această direcție. Întrebarea care apare este: Ne dorim sau nu un astfel de viitor?. Chiar dacă nu este chiar un lucru rău, având o mulțime de aplicații practice utile umanității, o inteligență artificială superioară poate fi periculoasă pentru omenire, după cum veți vedea în film.

Rolurile din film sunt destul de puțin conturate, punându-se mai mult accent pe poveste în sine. Privită ca ansamblu cinematografic, pelicula aduce în prim plan actori care au mai avut de a face cu tehnologii avansate și în alte filme, Morgan Freeman (Batman Begins), Paul Bettany (JARVIS – IronMan), Kate Mara (IronMan), Cillian Murphy (Dark Knight) dar și Clifton Collins Jr. (StarTrek, Pacific Rim). Astfel povestea capătă puncte în plus la capitolul credibilitate.

Efectele sunt plăcute și cred că ar fi arătat mult mai bine în cazul în care filmul era 3D. Mai ales că majoritatea sunt făcute pe calculator. Dar, probabil că regizorul a considerat mai puțin important acest aspect.

Transcendence poate fi văzut de vineri în toate cinematografele partenere MediaPro Distribution.

One response to “Cinefil – Transcendence”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *