Cinefil – X-Men: Days of future past

No Comments

X-Men: Days of future pastDupă ce ne-au tachinat cu cu filme cu eroi mai puțin spectaculoși (din punctul meu de vedere), precum Captain America și Spiderman, cei de la Marvel au lansat în sfârșit mult așteptatul X-Men. Mai exact X-Men: Days of future past/ Viitorul este trecut.

Fan al oamenilor X, dar și al filmelor din seria Marvel, am fost să-l văd. Trailerul este foarte atractiv, însă prezintă doar acțiunea, fără a fi un mega-spoiler, care să prezinte toate fazele tari din film (ca în cazul Neighbors).

Pe scurt, în această peliculă, X-Men salvează omenirea, dar în trecut. E mai complex de explicat însă din acțiune se înțelege totul perfect. O să vedeți și câțiva mutanți noi, din viitor, dar mai ales veți cunoaște o parte nouă din viața celor care au dat naștere celor două tabere de mutanți: Charles Xavier și Erik Lehnsherr  (interpretați tot de actorii din X-Men: First Class).

Efectele sunt din belșug și depășesc atât filmele precedente din seria Marvel cât și actualul concurent pe marile ecrane: Godzilla. Foarte bine realizate, cu scene 2D greu de sesizat, reușesc să te includă în poveste, însă departe de acțiunea periculoasă căreia oricum nu i-ai face față. Calitatea lor, pe lângă încântarea pe care o aduce privitorilor, ridică ștacheta destul de sus pentru următorul film Avengers, care se vrea a fi vârful de lance al Marvel. Însă am încredere că vor reuși și în 2015 să se întreacă pe ei înșiși.

Dar până apare Avengers: Age of Ultron mergeți să vedeți X-Men: Days of future past. Sigur o să vă placă. Singura chestie pe care aș putea să i-o reproșez ar fi că s-a terminat prea repede :).

So many battles waged over the years, and yet none of them like this, are we destined to destroy each other, or can we change who we are, and unite, is the future truly set?

Asta rămâne să vedeți voi, de astăzi în cinematografe, mulțumită OdeonFilm. Dacă vreți mai multe detalii, puteți citi review-uri mai detaliate la Angela și Ioana (spoiler alert).

Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – X-Men: Days of future past”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *