Declar deschisa a9a editie B-EST IFF

No Comments

În această seară, sub înaltul patronaj și în prezența ASR (Alteții Sale Regale) Principele Radu al României,  și-a deschis porțile cea de-a 9a ediție B-EST IFF (Festivalul international de film “Bucuresti”). Festivalul se va desfășura în perioada 15-21 aprilie în cele 3 săli de cinema selectate: Cinema Studio,  Noul Cinematograf al Regizorului Român și Sala Elvira Popescu, din cadrul Institutului francez.

Filmul care a fost desemnat să deschidă B-EST IFF a fost Jagten (The Hunt / Vânătoarea  – 2012), o peliculă premiată prin Europa, venită tocmai din Danemarca.

Jagten ne povestește în cele 115 minute drama prin care trece Lucas (Mads Mikkelsen), un educator dintr-o mică comunitate rurală când viața sa se rotește la 180* și toată lumea se întoarce împotriva sa.  Filmul te face să te gândești că, în viață, trebuie să analizezi bine lucrurile înainte să faci o acuzație și întotdeauna trebuie să te gândești ce repercusiuni pot avea acțiunile tale. Asupra ta, dar și asupra celor din jur.

Acest film te va face să-ți dai seama că în viață e important să ai dovezi înainte să arăți cu degetul și că nu e bine să pleci urechea la ce spune lumea. Jagten este un film bine realizat, pe o idee inedită, nouă în cinematografie.  Calitatea imaginilor și a sunetului sunt demne de un film premiat, așa cum și este Vânătoarea. Garantat, la final vei fi pe gânduri, eu am fost. Până acasă m-am tot gândit ce a fost în capul regizorului și de ce a ales să abordeze lucrurile întrun anume fel,  în diverse momente ale acțiunii.

Filmul Jagten (The Hunt/ Vânătoarea) va rula în cinematografe și în afara B-Est, începând de vineri,  19 aprilie, fiind distribuit în România de Independența Film.

Recomand cu tărie să mergeți să vedeți acest film, pentru că, deși nu este foarte promovată, cinematografia din nordul Europei ne surprinde cu producții de calitate, cum a fost și trilogia Millenium (Bărbați care urăsc femeile).

2 Responses to “Declar deschisa a9a editie B-EST IFF”

  • […] The Hunt – Vanatoarea, adus in Romania de Independenta film. Despre film au scris Ioana si Andrei. Filmul este dupa mine supra-apreciat, acesta plecand de la o idee cel putin ciudata: un om este […]

  • B-EST – Ziua 2 | Andrei CiobanuAndrei Ciobanu says:

    […] zis aseară că a început B-EST. Azi a fost a doua zi de festival. După îndelungi cercetări, am decis să […]

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *