Definiție blogger

No Comments

Am observat că există o confuzie în 2.0 și sunt oameni care spun “blogăr” în loc de blogger. Adevărul e că niciunul din cuvinte nu există în DEX. Însă, în 2.0 există doar blogger.

Așa că m-am gândit să umplu acest vid blogosferic și să dau o definiție a bloggerului. Dacă omit ceva, poți completa, în secțiunea de comentarii.

Blogger = [lat. Homo sapiens sapiens internatutus ] specie evoluată din oameni, mai mult sau mai puțin dependentă de internet, care-și exprimă punctele de vedere pe siteuri proprii. În online pot fi hateri, fiind nenulțumiți de diverse aspecte ale vieții cotidiene în 2.0 sau pot fi semi absenți, scriind rar. Blogger-ul are și o parte offline, deseori foarte sociabilă, dornică să participe la evenimente și amatoare de bere.

Un blogger poate fi întâlnit singur sau în grupuri numite blog-meet-uri sau parohii. Își petrece timpul liber ori online, ori la diverse evenimente, ori offline la RSS Pub, jucând Catan, Fusbal sau pur și simplu văzând meciuri.

Din punct de vedere al hranei, un blogger nu poate fi diferențiat de un om obișnuit decât prin apetitul său de pișcoturi. Restul regimului alimentar este la fel de diversificat, variind de la o dietă raw-vegan la un regim bazat pe shaorma cu de toate.

Blogger-ul își măsoară capacitatea blogosferică după numărul de unici, după numărul de bloguri și după diverse clasamente inter-blogosferice, gen ZeList. O triere mai riguroasă a bloggerilor este făcută periodic de Google, care acordă fiecărui blogger câte un page rank. Acesta stă, de obicei la baza evoluției blogului respectiv.

Orice om poate deveni blogger în momentul în care dobândește curajul de a se exprima public, în scris, prin cuvinte sau prin fotografii.

Mai jos avem o reprezentare grafică (poză) a creierului unui blogger. Aceasta însă variază în funcție de gradul de transformare a omului respectiv în blogger, în general de la zonele colorate mai închis, către zonele verzi.

Definiție bloggerAcestea fiind spuse, las bloggerii să completeze cu detalii omise de mine.

 

One Response to “Definiție blogger”

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *