Room Escape – Puzzle Rooms – Apartamentul 13

1 Comment

Pe o străduță mică undeva pe lângă centrul capitalei, în apartamentul 13 dintr-o vilă ce a avut anii de glorie în perioada comunistă, locuia o bătrânică. Ea a murit. În acea locație este acum un escape room. Unul frumos aranjat care nu a uitat bătrâna.

Puzzle Rooms, cei care au două camere în acea vilă, au decis să dedice o cameră memoriei bătrânei care locuia acolo. De aceea, una dintre camere, pe care am și vizitat-o, se numește fix Apartamentul 13. Detaliile comuniste și modul foarte arnajat în care este decorată camera, chiar ar fi făcut-o mândră pe tanti X.

Chiar dacă respectiva cameră se numește Apartamentul 13, nu are nicio legătură cu ghinioane, pisici negre și alte superstiții. Se spune că povestea bătrânei a apărut în presă la vremea respectivă așa că puteți sta liniștiți. Povestea este foarte frumos integrată în cameră și fiecare indiciu se încadrează în peisajul narativ. Camera nu este blestemată sau bântuită, noi reușind să ieșim destul de ușor. Când spun noi, mă refer, bineînțeles la echipa Internet Explorers, formată din mine, Emil, Iulia, Raluca și Paul Barbu.

Vă spuneam de poveste și despre faptul că se încadrează frumos în cameră. Aș putea să vă spun că pentru a ieși din cameră trebuie să elucidați un mister, o necunoscută a poveștii: să găsiți numele criminalului. Care criminal? Cel care a omorât bătrâna, că v-am zis că a apărut în presă povestea respectivă. Și știți cum e presa de la noi, dacă nu are sex, trebuie să aibe violență, altfel nu apare nicăieri.

Te vei simți precum un Sherlock Holmes autohton, un adevărat detectiv particular care reușește (sau nu) alături de echipa sa (că doar nu ești atât de egoist încât să mergi singur la escape) să aducă liniște sufletului bătrânei, acolo unde se află ea.

Dacă vreți să experimentați un alt decor, în caz că bătrâna nu e suficient de veche pentru voi, puteți intra în camera cu tematică din Egiptul Antic, pentru că aceasta ar fi cea de-a doua cameră a celor de la Puzzle Rooms. Eu de abia aștept să ajung acolo.

La 5 minute distanță de Cișmigiu, fie că vrei Apartamentul 13, fie că vrei în Egiptul Antic, poți face o  rezervare pe site-ul oficial PuzzleRooms. Distracție plăcută!

3 Responses to “Room Escape – Puzzle Rooms – Apartamentul 13”

    • Iulia Boiu | Escape from Apartamentul 13 – Puzzle Rooms – Iulia Boiu says:

      […] că performanța nostră a fost de 47 de minute :). Noi, adică subsemnata, alături de Raluca, Andrei, Emil și Paul am mai bifat încă o experiență de escape deosebit de plăcută și abia […]

    • […] Decorul este unul simplu, nu foarte bogat în detalii irelevante pentru joc și o să vă ajute mai mult decât credeți. Fiți foarte atenți la detalii și sunt sigur că veți reuși să evadați în timp util. Escape Challenge oferă de asemenea posibilitatea să duceți prieteni și să-i vedeți live, de afară, cum joacă. Să fiți pe partea cealaltă a baricadei, în caz că știți deja jocul. O chestie drăguță care nu am mai auzit să fie disponibilă în multe locuri, poate doar la Puzzle Rooms. […]

 

Categories: EscapeRoom

One Reply to “Room Escape – Puzzle Rooms – Apartamentul 13”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *