iubirea e un lucru foarte mare

Teatru – Iubirea e un lucru foarte mare – Teatrul Roșu

April 28, 2014 Loredana Costina
Teatru

Cât de mare lucru e iubirea? “Iubirea e un lucru foarte mare”, aşa cum veţi vedea dacă mergeţi la piesa de la Teatrul Roşu. Atât de mare încât te poate face să spui marele “Da” la nici două ore de la momentul în care v-aţi cunoscut, să treci peste distanţa dintre voi, să îi accepţi rudele sau lipsa lor, să îi înţelegi toanele, să îţi schimbi orizontul sau poate chiar să îi ierţi infidelitatea. Şi nici măcar nu trebuie să îi ştii numele. Sună prea romantic şi nerealist? Ei bine, e.

S-au întâlnit în gară la Medgidia. Pentru că, atunci când iubirea e mare, nu are rost să aştepţi, nu e aşa?, cei doi proaspăt îndrăgostiţi decid să se căsătorească fără întârziere. La o porţie de mici cu sare fac pregătirile de nuntă. După lungi discuţii despre a tăia sau a nu tăia porcul şi a invita sau a nu invita tot satul la nuntă, cei doi se despart, urmând să se întâlnească peste câteva zile pentru marele eveniment. Numai că viitorul mire nu ştie nici numele şi nici adresa alesei sale. Şi dacă a uita să îţi întrebi marea iubire ce nume poartă nu e mare lucru, căci, nu e aşa, dragostea nu ţine cont de asemenea detalii, familia numeroasă a miresei, aspiraţiile de carieră ale mirelui, necesitatea de a găsi un ideal comun, schimbarea orizontului şi o aventură cu un trabant ar putea să fie piedici de netrecut. Sau poate iubirea să învingă orice?

Plină de învăţăminte de duh, de tipul “Nu e aşa simplu să fii fericit. Nu e de ajuns să îţi doreşti, trebuie să planifici.” sau “În familia modernă, bărbatul aduce banii şi femeia sentimentele.”, de planuri practice bune de aplicat acasă, cum e calendarul nevestei proaspăt devenită casnică, de implementat pentru următorii 50 de ani, de momente muzicale perfect alese (veţi înţelege când ajungeţi acolo