Orange TV

No Comments

Se pare că avem un nou operator de televiziune prin satelit (DVB-S2) în România. Și totodată primul operator de telefonie care se extinde și către serviciile de televiziune. Dacă RCS-RDS s-a extins de la televiziune la telefonie, Orange România face pasul invers.

Discutam cu cineva la o bere de chestia asta cu Orange pe piața operatorilor de televiziune. Eu, neștiind decât că o să aibă Orange grilă de programe, el aparent mai bine informat. Mi-a spus că totul va fi 4G și va merge foarte bine. Iar problema cu acoperirea e simplă, urmând ca, acolo unde există cerere, să fie instalată o antenă.

Apoi m-am documentat eu mai atent. Se pare că nu are legătură cu rețeaua 4G. Vorbim de televiziune prin satelit, pe o tehnologie nouă. Și din ce am aflat, șefii departamentului de televiziune sunt luați de la Boom. Dar intrăm prea mult în amănunte.

Oferta conține 3 abonamente, în funcție de câte programe îți dorești. Fiecare abonament conține o reducere pentru clienții existenți. Reducere de 20% pentru abonații cu un SIM și respectiv 30% pentru cei cu două SIM-uri.  Iar reclama spune că ar fi peste 40 canale HD, oriunde în țară.

Dar asta-i ca-n reclama cu Dry Cooker, doar în spotul publicitar, în realitate nu mută munții. Așa și orange Tv, n-are peste 40 canale HD. De fapt, cel mai scump abonament are 37 canale HD și un total de 95 canale. Singurul mod în care poți obține cele “peste 40 canale HD” ar fi achiziționarea pachetului porno, pachet generos care conține 5 programe HD.

Acu’, mai e o chestie, legată de costuri. Abonamentele par ieftine. Însă li se adaugă taxe auxiliare care ridică prețul serviciilor destul de mult. Vorbesc de o taxă de 3€/lună care reprezintă chiria echipamentului HD și o taxă de 2,5€/lună pentru un receiver HD suplimentar. Alte două taxe, pe care doar cei care nu sunt abonați orange le plătesc, însumează încă 40€ (20€ taxă instalare + 20€ taxă de activare).

Am avea astfel abonamente cu tarife ce variază între 8€ și 15€ (presupun că fără TVA). În timp ce la concurență găsim așa: RCS-RDS (Digi): între 15lei și 33lei ; Romtelecom (Dolce):  între 6,08€ și 12,28€ (TVA inclus); UPC (FocusSat): între 10lei și 60lei.

Astfel avem un nou concurent care vine cu o ofertă ce se încadrează fix în mijlocul pieței operatorilor de televiziune prin satelit și care vrea să folosească drept principal atu numărul mare de clienți existenți în rețeaua de telefonie, dominând acel segment.

Surse: Orange Digi Dolce UPC

2 Responses to “Orange TV”

  • Alte 5 recomandari – MASCULINE says:

    […] Andrei scrie un fel de anti-advertorial: un articol oarecum negativ la adresa noului Orange TV. Nu zic ca […]

 

Categories: Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *