Cinefil – Pacific Rim – Cercul de foc

No Comments

Pentru că ultima perioadă a fost una a comediilor, pentru a sparge această monotonie a râsului, vine din viitorul apropiat Pacific Rim – Cercul de foc. Un nou film de acțiune – SF, distribuit de Media Pro Distribution, de azi în cinematografe. E un film musai de văzut în cinematografe, pentru că e 3D și e plin de efecte.

Guillermo del Toro a descoperit o variantă nouă pentru Apocalipsă. A pus-o pe hârtie, s-a dus la Hollywood, cuiva i-a plăcut și s-a hotărât că merită făcut un film pe tema asta. Ca să fie colecția americană de scenarii apocaliptice cât mai la zi. 180 de milioane de dolari mai târziu (mda, ați citit bine)  a luat naștere Pacific Rim.

Ca să vă fac un scurt rezumat, în viitor, Pământul este atacat din interiorul oceanului, de monstuleți veniți din altă dimensiune. Atunci, oamenii construiesc roboți pentru a se apăra. Roboți foarte avansați, controlați de oameni. (aproape ca-n Real Steel).

Așa că, dacă v-a plăcut Real Steel, sau Transformers, sigur o să vă placă și Pacific Rim. Sunetul de metal lovit are o muzică aparte, iar în combinație cu multitudinea de efecte 3D și cu creaturile acelea marino-extraterestre, senzația de ansamblu este una cu adevărat specială.

Părerea mea e că regizorul a vrut să facă un cocktail între filmele cu creaturi gigant (Godzilla, King Kong), filmele cu roboți (Transformers, Real Steel), filme cu tehnologie oarecum avansată în domeniul neurologic (Surrogates, Avatar), filme cu extratereștri, filme cu ocean, filme cu apocalypsă și nelipsitele filme propagandiste în care Americanii sunt cei mai puternici. În mare parte i-a ieșit această combinație, însă a pierdut puncte la capitolul logic. Dar, având în vedere că e un film SF, lumea nu are pretenții la prea multă logică.

E genul acela de film cu multe distrugeri, cu lupta dintre bine și rău, însă cu efecte mai multe și mult, foarte mult, fier.Film de acțiune cu multă violență, în care personajul pozitiv rămâne cu fata.

Vizionare plăcută!

2 Responses to “Cinefil – Pacific Rim – Cercul de foc”

    • Pacific Rim – Cercul de Foc – wrestling cinematografic | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE says:

      […] Rim – Cercul de Foc  se inspira si preia idei din foarte multe filme, lucru observat si de Andrei. Sa enumar cateva: Godzilla (regizorul a declarat ca s-a gandit la acel film), Real Steel, […]

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *