Povestea Superbloggerului din mine

No Comments

povestea superoiiA fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar povesti, un blogger. Aceasta e povestea lui. Mă rog, una dintre ele.

Prin 2010, de plictiseală, s-a apucat de aberat în online, de bătut câmpiile pline de hashtag-uri ale mediului 2.0 . Și cum la început era mic, iar lumea nu auzise de el și nu-l băga în seamă, a decis să facă ceva în privința asta. A aflat de la un prieten că ar exista un concurs anual în care bloggeri din toate colțurile țării se înfruntă în probe creative gândite de sponsori cu renume.

Pentru că începuse să crească ușor în Zelist, prinse curaj și se înscrise la SuperBlog, concursul mitologic de care aflase. Așa a ajuns să participe la ediția din toamna anului 2012 a concursului care avea să-i lărgească orizonturile blogosferice, cunoscând noi oameni cu acest hobby și legând noi prietenii.

Competiția l-a mobilizat să publice articole la intervale regulate de timp, fiind presat de dead-line-uri. Urmărea cu atenție emisiunile difuzate la RadioLynx și deja se visa apărând la știrile TVR2. Probele au fost foarte variate și dificile pentru bloggerul care atunci nu avea nici experiență, nici timp suficient să facă cercetări ample, fiind ocupat în paralel și cu studii și cu un job într-o multinațională, care-i mânca nopțile.

Nu a renunțat, continuând să scrie și ajungând printre finaliști. Acolo a avut ocazia să vadă că există oameni care chiar pun mult suflet în competiție și acest lucru se observă în clasamentul final. Dar asta nu l-a descurajat. A decis să participe și la edițiile următoare doar pentru a cunoaște oameni noi și a-și testa limitele creative.

Povestea a continuat și între timp a mai făcut un blog cu care participă pentru a doua oară la Superblog. Departe de podium, privește relaxat cum se dau lupte pentru primele locuri și zâmbește gândindu-se că la urma urmei e doar un joc. E drept, premiile sunt consistente. Dar important e motivul pentru care te înscrii în competiție. Iar când te înscrii doar că te simți bine printre superbloggeri, ai câștigat de la început.

Articol scris de acel blogger în cadrul Spring SuperBlog 2014.

2 Responses to “Povestea Superbloggerului din mine”

 

Categories: Superblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *