România, loc amuzant

No Comments

amuzantNu-i așa că țara asta e un loc amuzant?

Mă rog, pentru cine are ochi să vadă. Că dacă stai încruntat și te gândești că tu ești cel mai ghinionist om din tot Universul, singurul responsabil să se lupte cu toate păcatele strămoșești, karma și alte chestii, singurul lucru amuzant ar fi să privești în oglindă cum ți se întâmplă toate prostiile la care te gândești.

Dar nu despre karma și lucruri vreau să discut. Eu am deschis ochii mai larg, am început să privesc în jur (da, și de multe ori înjur când privesc) și să observ că buna dispoziție ți se schimbă de la detalii aparent nesemnificative din decor.

Și când zic decor, mă refer în principal la oamenii pe lângă care treci când mergi din punctul A în punctul B. În special în RATB. Trebuie să fie mult prea aglomerat, sau pustiu, respectivul mijloc de transport, pentru a nu vedea ceva ce ar putea fi, oricât de puțin amuzant.

Ieri am întâlnit un cocalar la metrou. Avea părul dat cu gel, l-a verificat în oglinda aceea mare de pe peron, apoi a luat telefonul pe care-l ținea în mână, înfășurat într-un șervețel, poluând fonic pe speaker, și a schimbat maneaua. Încă nu mi-am dat seama care e faza cu șervețelul. Poate era un telefon cu carcasă metalică și cocalarii nu pot rezista să atingă ceva de metal fără a-l duce la fier vechi. Sau poate era doar prost. Oricum, avea un comportament amuzant. Lipsit de bun simț și tot tacâmul, dar amuzant.

Azi, în 41, am văzut o tanti, pe la 60 ani, care citea o carte intitulată “Cum să scapi de complexe”. Dacă nu vă vine nicio idee haioasă când vă gândiți ce complex ear putea ea să aibă la vârsta asta, mai gândiți-vă. Eu mă gândesc ce-a complexat-o atât de tare încât s-o determine să citească acest volum, aici și acum.

Să vă mai zic de tipul care era coleg de apartament cu câinele său vagabond și vorbea cu câinele, spunându-I să ia respectivul autobuz, chiar dacă sunt destul de mulți nebuni în el?

Orice v-aș zice, sunt convins că și voi vă distrați pe străzile din România.

One Response to “România, loc amuzant”

 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Categories: Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *