Teatru – Carnage – Puzzle Pub

No Comments

De curând am avut ocazia să văd cu ochii mei că se face teatru și prin diverse Pub-uri din București. Unul din aceste locuri, mai exact cel în care am zărit eu cultura strecurându-se printre mese, este Puzzle Pub.

Puzzle se află fix în Piața Victoriei. Și chiar dacă pentru mulți dintre noi e un puzzle ce se întâmplă la Guvern,  pub-ul nu e în incinta Palatului Victoria ci oarecum pe diagonală, fix lângă Millenium Bank. Cu măsuțe și scaune la bar amplasate cu vedere la scenă și cu un decor foarte interesant, acesta ar putea fi un loc bun de distracție. Mi-a atras atenția peretele pe care scria: “The art of simplicity is a puzzle of complexity” (Douglas Horton), nu de alta dar mi s-a părut ingenios să regăsești numele pub-ului într-un citat semi-celebru.

Spectacolul la care am asistat se numește Carnage și este o punere în scenă a piesei cu același nume scrisă de Yasmina Reza. Prin 2011 Roman Polanski a regizat un film, o coproducție europeană ,  pe baza aceleiași piese.

Carnage este o comedie despre lipsa manierelor și fățărnicia oamenilor, ce are în prim plan interacțiunea a două familii ce se întâlnesc pentru a rezolva un conflict apărut în urma unei bătăi între odraslele lor. Se pot observa rapid mai multe tipuri de oameni întruchipate de cele 4 personaje. Spectacolul îi aduce pe scenă pe Alexa Istrate, Claudia Prec, Ciprian Nemeșiu și Andrei Seușan. Nu mă întrebați care pe cine a jucat ** pentru că n-aș putea să vă spun exact. Și oricum, numele personajelor sunt mai puțin importante decât tipologia și caracterele întruchipate. Pot să vă spun că piesa a fost pusă în scenă de Ciprian V. Nechita și că poate fi văzută doar în cadrul Puzzle Pub, fiind o producție proprie.

Chiar dacă este o comedie, nu aș recomanda-o minorilor (am observat că există persoane care-și duc copiii minori în Pub) deoarece conține scene cu limbaj vulgar și va trebui ca apoi să explicați toți acei termeni :).

Ce vă mai pot spune e că informații despre spectacol (datele la care se joacă, prețuri,numere de telefon pentru rezervări, etc) găsiți pe pagina de Facebook a Puzzle. Iar ora de începere este doar cu titlu orientativ, ca să nu vă stresați cu punctualitatea.

Distracție plăcută!

**L.E. via Raluca:

Distributia:
Veronique (Vera) – Alexa Istrate,
Michael – Ciprian Nemesiu,
Anetta – Claudia Prec,
Alain – Andrei Seușan;

8 Responses to “Teatru – Carnage – Puzzle Pub”

  • raluka says:

    Dragilor, eu zic sa va stresati cu punctualitatea .. pentru ca este frustrant si pentru actori sa astepte in culise .. si pe voi va asteapta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *