Teatru – Teatru la cinema

No Comments

De-a lungul timpului, teatrul a fost una dintre artele care au distrat publicul cel mai mult, oamenii regăsindu-se cu ușurință în diferitele tipuri de spectacole ce erau jucate pe scena din fața lor, fie că aceasta era mică sau enormă, fie în aer liber sau acoperită. Însă, odată cu evoluția tehnologiei și cu apariția cinematografiei și răspândirii televizoarelor în fiecare casă, oamenii au început să vină la teatru într-un număr din ce în ce mai mic.

Fie din comoditate, fie din spirit de economie (e mai ieftin să stai acasă sau să mergi la un film decât la un spectacol mare de teatru), publicul teatrelor s-a reorientat către alte forme de divertisment. Unii preferă să stea acasă să vadă un film, alții merg să vadă filmul la cinema, iar alții preferă să iasă la o bere cu prietenii.

Însă teatrul nu-și uită publicul. Pentru a-și recupera spectatorii, în ultima perioadă, teatrul s-a adaptat după nevoile oamenilor pentru a recupera iubitorii de arte simple. Așa au apărut teatrele în Pub-uri & Cafenele, pentru a fi aproape de cei care vor să bea o bere cu prietenii, timpul lor fiind limitat de programul încărcat de la jobul corporatist. Tarifele au scăzut și ele, chiriile fiind mult mai mici decât cele din sălile teatrelor cu renume; totul pentru public, din pasiune pentru artă.

Acum, teatrul a evoluat din nou. Cum întâi se observă o nevoie și apoi se găsește o soluție, s-a dorit ca teatrul să fie mai aproape și de cei care vor să-și petreacă timpul pe la mall, pentru a-și cumpăra diverse. Așa a luat naștere proiectul Teatru la Cinema. Pe principiul: dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed, cei de la talentAgency.ro au creat acest produs integrat prin care aduc în sălile de cinematograf piese de teatru, de diferite tipuri.

Am avut ocazia să particip la o seară cu teatru de improvizație, când pe scenă erau băieții de la Backstage Boys. Interesantă experiență, mai ales prin prisma faptului că teatrul de improvizație este întotdeauna unic. Băieții par a fi la început, motiv pentru care vreau să le urez succes în carieră. Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat Sever, chiar are talent de improvizator.

Horațiu Mălăele spunea că “improvizația este arta de a planifica rapid”. Mă rog, o fi spus-o și altcineva, dar eu de la el am auzit-o. Și pentru a promova această artă, cei de la Teatru la Cinema au pus în programul lor din fiecare vineri, spectacole cu trupe de teatru de improvizație. Am înțeles că pe scenă vor urca și cei de la Comedy.Show și iELE, așa că merită să vă faceți timp să mergeți la cinema la teatru la Teatru la Cinema. :)

În serile de sâmbătă, pe scena din cinematograful Movieplex, din Plaza România, în sala în care nu vor fi filme demne de Oscar, vor fi actori live care vor juca spectacole de comedie, tot în cadrul acestui proiect. Iar serile de duminică vor fi animate de show-uri de Stand-up comedy. Pentru a oferi ceva și celor mici, aceștia vor avea propriile spectacole de improvizație, respectiv teatru pentru copii, în week-end de la ora 11.

Momentan, proiectul Teatru la Cinema se desfășoară doar în mallul Plaza România, însă eu sper ca fenomenul să ia amploare și să avem teatru în fiecare mall. Până atunci, ne vedem la Plaza.

Distracție plăcută!

PS: Mulțumiri pt ocazia de a participa la acest frumos proiect: Raluca, Cristina și Nicoleta. Ne vedem la Teatru la Cinema.

5 Responses to “Teatru – Teatru la cinema”

    • Nicoleta says:

      Andrei şi eu îţi mulţumesc frumos pentru că ai fost alături de noi!
      Te aşteptăm cu drag la Teatru la Cinema! :)

 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Categories: Teatru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *