Cinefil – Byzantium

No Comments

O să schimb puțin abordarea în acest articol, și o să spun doar 10 lucruri care mi s-au părut aiurea la Byzantium.

1. Still a better love story than Twilight.
Aici, Byzantium are o poveste de dragoste mai bună. Nimic nu se compară cu dragostea care durează de sute de ani. Chiar dacă nu e împărtăștită și chiar dacă EA este o curvă centenară (la propriu).

2. Vampirii nu au colți, au unghii.
Și nici măcar nu e unghia de la degetul mic, precum aveau japonezii. Ei au ascuțită unghia de la degetul mare. Lipsea să bage un pai în gaura scobită cu unghia…

3. Insula misterioasă.
În mijlocul oceanului e o insulă fără nume, cu un deal /cascadă, în mijlocul căreia se află o colibă din cărămizi negre plină cu lilieci și cu o gaură în vârf. Iar când intră cineva acolo, râul care curge pe tot muntele se face roșu. Și liliecii zboară ca-n Batman.

4. The pointed nails of Justice vs Volturi.
Ca și în Twilight există un grup de vampirii care fac regulile pentru toți. Un fel de dictatură a vampirilor. Doar că în Byzantium, vampirii de rând nu țin cont de asta.

5. Vampirii merg prin soare și nici nu mai strălucesc.
Dacă tot a modificat Twilight ideea că vampirii mor la soare, de ce să nu o ducă Byzantium și mai departe? Soare, întuneric, tot aia e. Lipsea să-i pună regizorul și la bronzat puțin.

6. Personajul principal e o curvă.
Am auzit și eu că dragostea n-are limite, dar chiar în halul ăsta? Când trăiești de 200 ani îți faci și tu un rost, ceva. Sau poate a acumulat experiență pentru plăcerea lui.

7. Vampirii n-au niciun fel de superputeri.
Deci, mai nou, vampirii sunt doar oameni nemuritori însetați de sânge? Săracii…

8. Vampirii au reflexie în oglindă.
Păi cum altfel se putea aranja eroina noastră pentru următorul client?

9. Curaj prostesc.
Vampirii nu pot intra în casă fără să fie invitați. Dar dacă ți-e frică să-i înviți înăuntru, poate totuși ești suficient de curajos încât să ieși afară când te invită ei. De ce?

10. Vampirul face fapte bune.
Una din cele două fete-vampir (vampirițe?) bea doar sângele oamenilor care sunt pe moarte, cruțându-le suferința. Motiv pentru care i se spune “înger”. Dacă vampirii sunt îngeri, atunci de ce sunt asociații cu întunericul și-i tot omora Buffy?

One Response to “Cinefil – Byzantium”

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *