Cinefil – Godzilla

No Comments

GodzillaGodzilla 2014 încorporează echivalentul prezent al fricii absolute: ca planeta, maltratată de mâinile oamenilor, răspunde într-un mod cu totul neașteptat. Tsunami, cutremure, valuri uriașe, explozii nucleare sunt amenințări realiste care însă fac loc unui pericol mult mai mare: reînvierea unor animale preistorice de dimensiuni fabuloase, care se hrănesc cu radiații. Aceste creaturi (M.U.T.O. – așa cum sunt numite în film) sunt elementul de noutate în raport cu povestea clasică a Godzillei. Spre surprinderea tuturor, Godzilla este elementul pozitiv al scenariului, reprezentând reacția planetei la reapariția acestor animale ucigașe.

Povestea începe cu 15 ani în urmă, în Japonia, când Joe Brody (Bryan Cranston) lucrează la o centrală nucleară. El trage un semnal de alarmă cu privire la activitatea seismică intensă din zonă, însă nimeni nu îi dă ascultare. Dezastrul lovește și soția sa este ucisă. Acțiunea se mută în prezent, unde Ford, fiul lui Joe (Aaron Taylor-Johnson), se întoarce acasă în San Francisco la soția și copilul său, Sam, dintr-o misiune militară. Ford află că tatăl său și-a dedicat timpul studiind incidentul care i-a omorât mama în Japonia și este nevoit să îl ajute. Împreună cu acesta descoperă că amplasamentul fostei centrale nucleare este sub supravegherea unei companii care ascunde un mare secret.

Regizorul Gareth Edwards reușește în filmul Godzilla să redea o poveste interesantă despre curaj și capacitatea de întelegere a naturii. Godzilla este un animal preistoric, un dinozaur, cum zice în film micul Sam, care reușește să restabilească echilibrul în natură, atunci când omul nu mai are soluții.

Efectele vizuale sunt impresionante în varianta 3D. Singurul lucru la care te poți gândi este: Godzilla e uriaș! Când mergi să vezi un film cu monștri, asta este ceea ce îți dorești: mărime și răgete înfiorătoare, iar decizia regizorului de a revela publicului acești monștri încetul cu încetul potențează aceste efecte.

Godzilla intră în cinematografele din toată țara de vineri 16 mai, în format 3D și iMAX, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – Godzilla”

 

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *