Music – În vizită la Roton Music Ranch

Nu prea am avut contact cu lumea muzicală, până când, săptămâna trecută, am avut ocazia să particip la “petrecerea de casă nouă” a celor de la Roton, un eveniment cunoscut sub numele de cod “Music Ranch”.

Și fermă muzicală a fost. Decorul a fost frumos aranjat cu baloți de paie și elemente western, burgerii erau calzi și împodobiți cu steagul americii iar în mijlocul camerei niște cowboy își etalau talentul vocal. Până și micuțul cățeluș care dădea ture (nu-mi dau seama dacă păzea evenimentul sau încerca să găsească un burger) era costumat.

Ulterior am aflat că, de fapt, cei care cântau erau cântăreți cunoscuți și eu aveam o problemă că nu-i cunoșteam, singura de care auzisem fiind micuța Bibi (în poza alăturată). Erau artiști tineri, de care probabil n-am auzit pentru că se concentrează mai mult pe partea muzicală și mai puțin pe apărut pe prima pagină a știrilor monede.  Artiști care chiar aveau talent și nu aveau acele aere de vedetă. Artiști care m-au făcut să cred că muzica românească încă mai are o șansă să ajungă un nume la nivel internațional.

În centrul atenției mediatice, cred că în același timp cu Music Ranch, tânăra și frumoasa Beatrice, studentă la Conservator, și-a lansat noul single “Bad Girl”. O melodie catchy care a strâns deja peste 20 de mii de vizualizări pe Youtube în doar 3 zile de la lansare. Sunt convins că în momentul în care va ajunge la radio va face cu adevărat furori. Mai jos găsiți atât melodia cât și un mini-interviu cu Beatrice. Îi doresc mult succes în carieră.

Interviu:

Iar în poza de mai jos găsiți toți artiștii care au făcut super atmosferă la Music Ranch, prin vocea și talentul lor. De la stânga la dreapta, felicitările mele către: Ja’Mike, Beatrice, Jean Gavril, Bibi, Vitan Andrei și Cojo.

Roton - Music Ranch

Sursa foto: Roton

 

3 Responses to “Music – În vizită la Roton Music Ranch”

  • geluodagiu says:

    Sunt convins că ai fost plăcut impresionat de evenimentul respectiv. Interesant mi se pare că nu ai recunoscut nici o/un artist pe care Roton să-i fi ajutat în carieră. Dacă artista/ul se descurcă singur/a și ajunge cunoscut(chiar internațional, Doamne-ajută!), meritul(și beneficiile) este/sunt aproape total al/ale Roton-ului(datorită condițiilor create???). Dacă nu, asta e. Alții la rând(Semnătură pe contractul cu multe clauze în favoarea Roton și tot atât de multe în defavoarea artistului, care este semnat precum o face și primarul, și gata)
    Apropo, ai avut curiozitatea să citești un model de contract? (așa printre sucuri și pișcoturi)
    Este mult de dezbătut, însă dezbaterile nu trebuiesc făcute la noile sedii ale “producătorilor” de muzică(sub influența piscoturilor)
    Eu aș căuta un mare artist român, devenit internațional, care a ajuns așa datorită Roton-ului. Altfel rămân la părerea că Roton-ul este un vânător de cântăreți naivi, care pentru a avea onoarea de a fi vânați, trebuie să aibă ceva notorietate, o istorie lacrimogenă(gen casa de copii abandonați) sau un aspect apetisant(căci asta … vinde), ceva mușchi și tatuaje….Da, dar cu vocea ce facem? Păi o prelucrăm în studio, că doar de aia s-au inventat programele pentru calculator

Event – Alege-ți povestea – ediția 1

Din obișnuință și, de cele mai multe ori, din superficialitate, oamenii judecă după aparențe. Vedem un produs și apreciem că e frumos sau scump, dar nu știm câtă muncă a necesitat și cât efort a depus cel care l-a creat. Și uităm să ne pese sau să ne gândim că în spatele fiecărui lucru, fiecărei creații, există o poveste.  De cele mai multe ori, această poveste este una foarte frumoasă.

Duminică seară (aseară, pentru cei ce-mi citesc articolele luni la prima oră*), am avut plăcerea să asist la proiectul “Alege-ți povestea”,  organizat de InDArt la Hangover Club.  Conceptul Alege- urmărește crearea unor punți de legătură între artiști și diversele comunități prin facilitarea accesului în spațiul creator al acestora. (comunicat oficial InDArt).

Cam asta s-a întâmplat. Am cunoscut oamenii din spatele artei. Oameni care au avut o idee și au pus-o în practică. Am aflat povestea care a generat acea idee creativă și care a mobilizat artistul. Povestea care a făcut posibilă exprimarea sentimentelor unui om printr-o manieră care nu-i era firească până atunci.

Adriana Dumitru, managerul unei mici companii de software din capitală a venit după o vacanță în străinătate cu ideea de a creea fotolii tip bean-bags într-o formă diferită decât tradiționala pară.  De ce? Pentru că voia unul iar în România nu se găseau.

Ioan M. Șerban este un scriitor care a scris o carte care poate fi citită în orice direcție, schimbându-i astfel finalul. Cu adevărat interesant e faptul că a început să-și scrie gândurile pe blog, fiind ulterior contactat de publicații și apoi de editura care l-a publicat.

De Cristi Martin ați auzit cu toții. Nu credeți? Mai gândiți-vă la reclama cu halatul. De această dată n-a venit în calitate de actor, ci ne-a prezentat hobby-ul său: paharele-bijuterie. Omu’ voia niște pahare pentru nuntă și nu i-a plăcut ce a găsit. Așa că a pictat el unele. S-au vândut și apoi s-a gândit să creeze mai multe. Adevărate bijuterii, unele decorate cu vopsea cu aur și cristale Swarovski. Le puteți găsi pe pagina lui: Martin Art.

Apoi am aflat povestea din spatele trupei Cats on the roof și i-am ascultat și cântând.  Am aflat că pisica din formație a fost/este actriță și că a ajuns cântăreață prin intermediul teatrului de improvizație. Se vede însă că în muzică nu improvizează.

Cam astea au fost poveștile de săptămâna asta. În fiecare săptămână vor fi altele, cu alți oameni deosebiți.

 

*Mulțumesc pentru alegerea de a începe o săptămână bună cu unul dintre articolele mele.

Event – 1 iunie

1 iunieZilele următoare, când se împlinește fix o lună de la marea miciadă, vine un nou motiv de sărbătoare: Ziua internațională a copilului. Chiar dacă ea se sărbătorește la date diferite, în funcție de diferitele țări în care există, în România va fi pe 1 iunie.

Pentru că sunt convins că nu toată lumea știe, dar și pentru că e un aspect interesant al acestei sărbători, Ziua copilului a fost menționată pentru prima dată în anul 1925, când la Geneva, în cadrul Conferinței Moniale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiiilor, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Cu toate acestea, Turcia sărbătorise deja pentru prima dată Ziua Copilului la 23 aprilie 1920.

Chiar dacă este un motiv de bucurie în general pentru cei mici, asta nu poate sta în calea fericirii copilului din tine. Te poți simți la fel de tânăr ca pe vremea grădiniței. Bine, nu e chiar recomandat să mergi în toboganele mici din parcuri sau în locurile de joacă. Dar puteți merge în parcuri să vă jucați sau să alergați alături de cei mici.

Dacă vă simțiți singur în parc, copiii nefiind acolo datorită părinților prea responsabili care nu-i lasă să se joace în ploaie (da, va ploua), puteți asista la unul dintre evenimentele organizate special cu ocazia acestei sărbători.

În cazul în care sunteți părinte, puteți duce sărbătoritul zilei la unul dintre aceste evenimente, evenimente pe care le voi enumera pe scurt, în caz că vă căutați o activitate de 1 iunie. Eu vă recomand să mergeți la Teatrul Roșu să vedeți piesa De ce tocmai tu, însă nu este tocmai potrivit mediul pentru copil, fiind într-un Pub. Dacă nu aveți un exemplar sărbătorit de 1 iunie, mergeți la spectacol, eu l-am văzut și mi-a plăcut.

Pe cei mici îi puteți duce, în funcție de vârstă dar și de preferințele lor (că doar e ziua lor, au voie să aleagă), fie la un muzeu (Grigore Antipa sigur îi va încânta, mai ales că nu pot merge la Zoo din cauza ploii) fie la un concert, ceva. Nu, nu am glumit cu concertul. Mă refeream la unul pentru copii. Avem așa:

Concert LaLa Band la Arenele Romane – în cazul în care copilul e mai măricel și îi place muzica. Sau dacă e un adolescent care a văzut #Selfie și vrea să-l revadă pe Levent cântând.

“1 Iunie cu Piedone, Târg de dulciuri și jucării, distracție la maxim” – Cui nu-i plac dulciurile și jucăriile? Primarul sectorului 4 organizează acest eveniment în Parcul Lumea Copiilor în weekendul acesta.

Cișmigiul copiilor” – între 11 și 21 în Parcul Cișmigiu cei mici vor avea ocazia să petreacă o zi magică printre baloane, confetti, spectacole, concerte și multe altele.

Teatru de Ziua Copilului – “Fata Babei și gata Moșneagului” – ora  11

“2014: O odisee pământeană” – ora 19

Târgul Kidex 2014 – la Romexpo, târg pentru copii

Târgul cu povești de la Muzeul Național al Țăranului Român – dureză tot weekendul și îi va întâmpina pe cei mici cu jocrui, jucării, concerte, multe bunătăți și invitați surpriză

Sesiune de lectură la Teatrul Ion Creangă  – începând cu ora 16 cei mici vor putea redescoperi magia basmelor.

Grădina cu Artiști – Parcul Grădina Icoanei

Cam astea sunt evenimentele din București. Dacă vremea nu vă permite să mergeți la ce doriți, îl puteți pune pe cel mic în mașină și puteți merge în altă localitate. Dacă aveți un bebe care e mai greu de transportat cu mașina, găsiți scaune copii de la nichiduta pe net. Și veți putea conduce liniștiți chiar până la Cluj sau Constanța, unde mai sunt evenimente de 1 iunie.

La urma urmei, o singură dată pe an e ziua copilului, e păcat să stai în casă, nu?

Sursa evenimente: 121.ro

 

One response to “Event – 1 iunie”

    • Cinefil – Urma scapă turma | Andrei CiobanuAndrei Ciobanu says:

      […] de la 1 iunie, a-nceput vara. Și cum vara este anotimpul distracțiilor, lumea cinematografică nu se lasă mai […]

 

Event – Noaptea culturală rusească

Noaptea culturală rusească

Vin rușii peste noi sau nu?

Atât de mult s-a polemizat această problemă în ultima vreme, încât nu am vrut să ne lăsăm nici noi mai prejos.  Fiind studenţi la Facultatea de limbi şi literaturi străine din cadrul Universităţii Bucureşti, am vrut să ne implicăm şi noi în soluţionarea acestei probleme actuale. Desigur, nu putem să-l convingem pe Putin să nu intre cu tancul peste noi, deşi ştim limba rusă, dar măcar putem să organizăm o noapte culturală, pentru că la asta ne pricepem cel mai bine.

Ce înseamnă asta mai exact?   Se  ia o mână de oameni, se aduc la sediul nostru din Pitar Mos 7-13, se lasă să se distreze o noapte întreagă şi gata – succesul este garantat!

Pentru că nu ne ajung câteva ore, ne vom bucura de o noapte întreagă plină de activităţi cu specific rusesc. De cum ai intrat pe uşa facultătii nostre, vei fi bine primit de fetele în costum tradiţional, şi vei putea să îţi transpui numele în alfabet chirilic ca să vezi cât de interesant arată numele tău în altă limbă.

Dansul şi muzica vor fi nelipsite! Vei putea să participi la o reprezentaţie atât de dans modern, cât si de cel tradiţional. Şi pentru că vrem să simţi pe pielea ta ce înseamnă să fii rus , măcar şi pentru câteva ore, vom avea un workshop în care vei putea învăta câţiva paşi specifici dansului rusesc.

Ce eveniment de succes ar fi  asta dacă nu am avea şi mâncare?! Degustările de plăcinte ruseşti te aşteaptă să-ţi dai cu părerea despre mâncarea tradiţională. Pe lângă asta, dulceaţă, ceai din samovar şi alte bunătăţi te aşteaptă să le guşti.

Treasure hunt-ul este deja o tradiţie. Eşti pregătit să alergi prin facultate, să găseşti indicii? Să rezolvi enigmele? Atunci sigur vei rămâne până la ora 1 pentru că vei fi motivat şi de premiile pe care le oferim:  vouchere de consumaţie la Petersburg Pub, unul din sponsorii nostrii.

Nu poţi pleca de la Noaptea Culturală Rusească fără să învârţi Ruleta Rusească ! Nu vei avea un glonţ în pistol, dar vei avea o poruncă de facut dacă nu răspunzi corect la întrebare. Eşti foarte priceput la a da răspunsuri corecte?  Noi îţi dăm şi un premiu.

Deja se face târziu şi avem chef de ceva acţiune. Hai la karaoke şi arată-ne că ştii să cânţi ! Nu crezi că ai o voce care merită să fie auzită? Atunci pune-te la un film şi bucură-te de capodoperele regizorilor ruşi.

Ce să mai zic, va fi o noapte deosebită ! Pun pariu că şi Putin ar vrea să vină. Hai si tu !

Text de Frîncu Eva (organizatoare NCR). 

Începe Cinepolitica 2014

Cinepolitica 2014Azi începe Festivalul Internațional de Film Cinepolitica 2014.

Gala de deschidere a adus pe marile ecrane din cinematograful Studio pelicula “Diplomație”, o co-producție Franța-Germania despre dorința lui Hitler de a distruge Parisul. Filmul nu este în competiție, aceasta începând abia mâine.

În program, avem în prima zi două pelicule din cadrul competiției, filme ce vor rula la Cinema Studio începând cu ora 18. Este vorba de “Ocupația, a 27-a imagine”(Croația-Cehia) și “Piața”(Egipt-SUA). În paralel, La Cinema Union vor avea loc conferința “Cenzura ideologică și cenzura economică în cinema” și respectiv proiecția “Polițistul”(Israel, 2011).

Apoi, în următoarele zile unele proiecții se vor repeta pentru a ajuta cinefilii să acopere cât mai mult din festival. O idee lăudabilă, care a fost aplicată și în ediția de anul trecut a Cinepolitica.

Festivalul se desfășoară în perioada 8-13 aprilie, duminică seara fiind gala de închidere și acordarea premiilor Cinepolitica 2014.

Partea frumoasă a festivalurilor este că îți dau ocazia să vezi pelicule care altfel nu ar ajunge în cinematografe, nefiind foarte comerciale și adresându-se unui anumit segment de cinefili. “Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este dedicat filmelor cu tematică predominant politică, sub sloganul: “Singura noastră politică este cea a cinematografului.””*

Programul complet cât și alte informații referitoare la festivalul Cinepolitica 2014 (a treia ediție a festivalulul) găsiți pe site-ul oficial dar și în pliantele care pot fi găsite în cele 3 cinematografe participante: Cinema Studio, Cinema Union și Elvira Popescu. Review-uri ale unora dintre proiecții veți putea citi atât pe acest blog, cât și pe bloguri/site-uri ale partenerilor, respectiv: Emil și Loredana.

Dacă vreți să veniți, poate ne întâlnim pe acolo, eu voi încerca să ajung la unele proiecții, în limita timpului disponibil.

Vizionare plăcută!

* – citat de pe ultima pagină a pliantului cu programul festivalului.