De ce nu mai au bărbații blană?

Dau eu drumul la televizor să văd știrile (ca tot omu’) și mare mi-e uimirea să văd o știre mai cu moț blană.

În general mă atrag chestiile legate de oițe, probabil din cauza numelui, dar chestia asta m-a șocat în primul rând din punctul de vedere al animalului rătăcit. Unde se poate ascunde o oaie să n-o găsească cineva timp de 6 ani?

În al doilea rând, mă gândesc la estetica bietei oițe. După tot ce a îndurat, merita un tratament special. Ca o analogie, putem să ne amintim cum arăta Sadam Hussein când a fost găsit de trupele americane. Cu toate că nu trecuseră 6 ani, tot avea nevoie de puțin ajutor cosmetic pentru a rearăta ca-n zilele lui bune.

Produse cosmetice pentru oi nu știu dacă se găsesc, dar sunt convins că cele pentru oameni pot fi folosite în deplină siguranță și pe animale. De exemplu, există o largă gamă de produse pentru păr care sunt disponibile pentru bărbați. Toată lumea știe că, în trecut, un aspect cât mai neîngrijit era un simbol de masculinitate. Acum lucrurile s-au schimbat, oamenii s-au civilizat și aspectul fizic a devenit important.

Producătorii de cosmetice și-au dat seama că bărbații au nevoie de o îngrijire specială față de cea pe care o primesc femeile. Astfel, pe lângă produsele pentru ras și deodorante, s-a dezvoltat o întreagă industrie care are reprezentantul sexului tare în centrul atenției.

Gel, fixativ, șampon special pentru fiecare tip de scalp sau chiar gel de duș care poate fi folosit pe post de spumă de ras sau orice îți trece prin minte, acum toate sunt disponibile astfel încât orice mascul să-și poată răsfăța corpul. Bine, nu trebuie neapărat să dăm în extrema cealaltă, a bărbaților care petrec mai mult timp la saloanele de înfrumusețare decât femeile, dar de puțină îngrijire ne putem bucura și noi. Din când în când.

Eu folosesc foarte mult produsele Nivea, fiind foarte mulțumit de ele, dar cred că în final totul se rezumă la gustul fiecăruia, brandul fiind mai puțin important. E drept, n-am testat produse extraordinar de scumpe, făcute de cine știe ce companie de nișă care se ocupă doar cu asta de pe vremea când Iisus își aranja barba, dar nici nu am de gând să schimb ceva care-mi satisface nevoile și mă ajută să nu ajung să am 20 de kilograme de blană, precum oaia mai sus menționată.

 

Povestea Superbloggerului din mine

povestea superoiiA fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar povesti, un blogger. Aceasta e povestea lui. Mă rog, una dintre ele.

Prin 2010, de plictiseală, s-a apucat de aberat în online, de bătut câmpiile pline de hashtag-uri ale mediului 2.0 . Și cum la început era mic, iar lumea nu auzise de el și nu-l băga în seamă, a decis să facă ceva în privința asta. A aflat de la un prieten că ar exista un concurs anual în care bloggeri din toate colțurile țării se înfruntă în probe creative gândite de sponsori cu renume.

Pentru că începuse să crească ușor în Zelist, prinse curaj și se înscrise la SuperBlog, concursul mitologic de care aflase. Așa a ajuns să participe la ediția din toamna anului 2012 a concursului care avea să-i lărgească orizonturile blogosferice, cunoscând noi oameni cu acest hobby și legând noi prietenii.

Competiția l-a mobilizat să publice articole la intervale regulate de timp, fiind presat de dead-line-uri. Urmărea cu atenție emisiunile difuzate la RadioLynx și deja se visa apărând la știrile TVR2. Probele au fost foarte variate și dificile pentru bloggerul care atunci nu avea nici experiență, nici timp suficient să facă cercetări ample, fiind ocupat în paralel și cu studii și cu un job într-o multinațională, care-i mânca nopțile.

Nu a renunțat, continuând să scrie și ajungând printre finaliști. Acolo a avut ocazia să vadă că există oameni care chiar pun mult suflet în competiție și acest lucru se observă în clasamentul final. Dar asta nu l-a descurajat. A decis să participe și la edițiile următoare doar pentru a cunoaște oameni noi și a-și testa limitele creative.

Povestea a continuat și între timp a mai făcut un blog cu care participă pentru a doua oară la Superblog. Departe de podium, privește relaxat cum se dau lupte pentru primele locuri și zâmbește gândindu-se că la urma urmei e doar un joc. E drept, premiile sunt consistente. Dar important e motivul pentru care te înscrii în competiție. Iar când te înscrii doar că te simți bine printre superbloggeri, ai câștigat de la început.

Articol scris de acel blogger în cadrul Spring SuperBlog 2014.

2 Responses to “Povestea Superbloggerului din mine”

 

Aveți probleme cu căderea părului?

Tratament pentru căderea păruluiExistă două categorii de oameni. Cei care pierd fire de păr la fiecare periere și cei care nu recunosc.

Deoarece căderea firelor ajută oarecum la regenerarea părului, acesta este un lucru oarecum normal, bazat pe principiul: “lupu-și schimbă părul”. Bine, dacă chelești de fiecare dată când te piepteni, asta nu e normal și ar trebui să vezi un medic.

Sau poți elimina intermediarul și poți merge direct la farmacie să-ți cumperi singur un kit de tratament pentru regenerarea părului. Pentru că asta îți va recomanda și medicul respectiv. Poate nu-ți recomandă tocmai Gerovital Plant tratament, pentru că are o colaborare cu nu știu ce firmă de medicamente scumpe din afară, dar tot ceva din gama asta va fi. Așa, singurel, îți poți alege tu exact ce produs vrei, că poate ești mai atașat de un brand, cum ar fi Farmec.

Cred totuși că principalul aspect ce trebuie avut în vedere la cumpărarea unui astfel de produs, pe lângă preț, (care bineînțeles că este extrem de important, că altfel și-ar face toată lumea implanturi) ar fi compoziția. Nu cred că cineva e atât de dornic să fie păros încât renunță la sănătate, punându-și viața în pericol. Sigur, majoritatea produselor sunt aprobate de comisii de supraveghere a medicamentelor, însă producători precum Farmec s-au axat pe ingrediente naturale, având astfel în vedere sănătatea consumatorului.

Sigur, majoritatea își promovează produsele ca fiind naturale, pentru că acum a devenit un trend. Toată lumea e bio, eco și stinge lumina de Earth Hour. Cel mai simplu mod de a afla ce conține un produs, e să citiți ingredientele. Și e cel mai sigur.

Bine, mai sigur decât produsele 100% naturale, mai există un tratament împotriva căderii părului. E aproape la îndemâna oricum, însă este mai eficient la femei. Costurile se apropie de 0.

Aceasta a fost o reclamă mai veche la un astfel de tratament pentru păr. Respectivul produs este de 2 ori mai scump decât echivalentul românesc, produs de Farmec și de aproximativ 60 de ori mai scump decât un prezervativ. Alegerea variantei care vi se potrivește cel mai bine, vă aparține.

 

Acest articol participă la Superblog Spring. În comparația de mai sus au fost folosite prețuri disponibile pe net la căutări sumare, nu detaliate, făcând acea comparație una orientativă.

Interviu la hotel

Interviu la hotel:

– Bună ziua, domnule Putin, vă mulțumesc că ați acceptat invitația mea.
– Bună ziua, bine v-am găsit.
– Spuneți-mi, vă rog, de ce ați insistat să ne întâlnim aici și nu într-un loc mai formal? Înțeleg că nu vreți să faceți un comunicat oficial, dar de ce tocmai aici?
– Mai întrebi? Pentru că aici, la hotel NH Bucharest este singurul loc în care pot avea un atât de bun. Pe teritoriul Rusiei, mă refer.
– Vreți să spuneți… României.
– Nu, tu vrei să spun României că așa e deocamdată. Eu am o viziune pe termen lung a lucrurile. Știi cum se spune că istoria se repetă? Ar trebui să vă așteptați la asta. Bine, nu chiar acum, dar în curând.
– Adică, vreți să spuneți că urmăm? După Crimea?
– Ah, nu. După Crimea urmează Transnistria. Apoi restul Ucrainei, apoi Moldova. Și de abia apoi România. Dar astea sunt amănunte oficiale, nu vreau să le discut în timpul micului dejun. Am venit aici să mă relaxez.
– Bine, nu voi intra în detalii. Spuneați că vă place aici. Cum ați aflat de acel mic dejun de care spuneați?
– Păi avem și noi internet la Moscova, să știi. Am căutat mic dejun sănătos și am ajuns pe site-ul . Și m-am urcat în avion și am venit aici. Asta-i partea frumoasă la Rusia, merge unde vrea ea.
– Ați spus că nu mai discutăm de strategii militare.
– Nu e tocmai o strategie, e mai mult tradiție la noi. Cum aveți voi furatul miresei, la nunți, așa avem noi cuceritul teritoriilor.
– Să revenim la dejunul dumneavoastră…
– Da, să revenim. Nu-i așa că-ți face poftă doar când îl vezi? Parcă ar scrie sănătate pe el. În rusă.
– Trebuie să recunosc, arată apetisant. Culorile vii ale sucurilor, parcă mă atrag.
– Da, au tot felul de mixuri de sucuri organice antioxidate. Și organismul unui președinte puternic are nevoie de un mic dejun sănătos, plin de fructe și legume. Iar AntiOx breakfast le cam conține pe toate.
– Nu vreți să facem o pauză de la interviu, să luăm o gustare?
– Ba da, e o idee bună.

hotel

 

Interviul de mai sus reprezintă o operă de ficțiune scrisă pentru concursul SuperBlog Spring 2014. Orice asemănare cu personaje reale și strategii geopolitice este pur și simpu de dragul amuzamentului.

De ce își cumpără lumea tablete?

tableteÎn ultimii ani, tehnologia a evoluat enorm de mult și dispozitivele  electronice au fost întotdeauna vârful de lance în această evoluție. Publicul larg a fost foarte receptiv în a cumpăra chiar în primii ani de la apariție orice era nou în domeniu, fie că vorbim de calculatoare, telefoane sau, mai nou, tablete.

Ce i-a determinat pe oameni să facă aceste achiziții? Părerile sunt împărțite.

Un punct de vedere ar fi acela că oamenii sunt atrași de noutate și de mister. Fiecare dintre dispozitivele nou apărute au reprezentat o tentație greu de rezistat pentru mulți oameni care chiar și din pură curiozitate au dorit să aibă în portofoliul lor, fie un telefon, fie o tabletă. La calculatoare e o situație mai specială având în vedere utilitatea pe care o prezintă acestea și faptul că la început erau chiar voluminoase.

Un alt punct de vedere este acela că oamenii își cumpără produsele pentru că acestea sunt prezente în diverse oferte. Multă lume își dorește un astel de dispozitiv, însă nu într-un procent suficient de mare pentru a cheltui o sumă mare. Oferirea de poate fi imboldul care-i poate mobiliza pe cei mai mulți dintre oameni. Mai ales dacă avem în vedere și contextul economico-financiar din ultimii ani, când lumea a fost afectată de criză.

O altă categorie de oameni este aceea care-și cumpără o sau un smartphone pentru a fi în trend cu noutățile. Nu contează că nu îi va folosi toate specificațiile tehnice, omul din această categorie vrea doar să arate că își poate permite orice. Acest caz poate fi observat în special la oamenii care-și cumpără telefoane de ultimă generație, însă nu le folosesc decât pentru a vorbi la ele.

tableteUltima categorie, însă nu cea din urmă, este reprezentată de oamenii pragmatici care chiar cumpără dispozitivele pentru scopul lor practic. Aici intră persoanele care nu-și vor cumpăra niciodată ultimele apariții. Vor încerca întotdeauna să obțină raportul optim calitate/preț pentru necesitatea lor. Astfel, vor achiziționa un model de smartphone apărut în 2010 pentru că face fix aceleași lucruri precum cele de azi.

Tu în ce categorie te încadrezi?

Articol participant la SuperBlog Spring 2014.

tablete poze