13 lucruri despre “criza de apă caldă”

  1. apă caldăSe spune că apa caldă s-a oprit exact atunci când a început campania electorală pentru a ne face o idee asupra a ce ne așteaptă după alegerile prezidențiale.
  2. Oprirea apei calde este modul RATB de a scuza călătorii care oricum nu se spălau.
  3. Premierul Victor Ponta (nu candidatul la prezidențiale) a declarat că nu mai e nevoie de apă caldă din moment ce nu se va mai lucra la construcția de autostrăzi și lumea nu va mai fi transpirată.
  4. Înțeleptul își face iarna car și vara provizii de apă caldă
  5. O vorbă din popor spune: “Apa caldă trece, facturile rămân”.
  6. După ce au citit într-un manual de fizică pentru clasa a Via (varianta pe hârtie, nu pe tabletă) că frecarea erodează și distruge, cei de la CET au oprit alimentarea cu apă caldă pentru a proteja țevile.
  7. După o vizită la Polul Sud, directorul CET a declarat că chiar și acolo apa caldă avea aceeași temperatură ca la noi.
  8. Biserica Ortodoxă Română susține că lipsa apei calde este pedeapsa lui Dumnezeu pentru că oamenii nu au cotizat suficient la Catedrala Mântuiri neamului.
  9. Întrebați dacă la ei curge apă caldă, locuitorii din cartierul Ferentari au răspuns mirați că ei nu știu ce este aceea
  10. În această seară, la Antena 3, Mihai Gâdea și Mircea Badea vor prezenta modul în care Traian Băsescu a luat apa caldă în timp ce își împacheta lucrurile pentru terminarea mandatului.
  11. Candidații la prezidențiale se plâng că CET ar putea să trezească alegătorii din somn cu acest duș rece și să schimbe ceva în țara asta.
  12. Un număr record de oameni au ajuns la urgență după ce, în lipsa apei calde au încercat să se spele în mașina de spălat rufe și detergentul de rufe le-a iritat pielea.
  13. Locuitorii din Vaslui spun că au rămas și ei fără apă caldă pe vremea dacilor. De atunci compensează diferența de temperatură cu gradele

2 Responses to “13 lucruri despre “criza de apă caldă””

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Pantofi pentru femei insarcinate

Pentru ca purtarea tocurilor inalte in fiecare zi duc la dureri groaznice de picioare, genunchi si solduri, este foarte important ca fiecare femeie dar mai ales cele insarcinate, sa isi achizitioneze pantofi comozi.

Sarcina schimba destul de mult viata unei femei, incepand de la incaltaminte si vestimentatie pana la stilul de viata.

In urma greutatii acumulata pe perioada sarcinii, picioarele au de suferit, majoritatea femeilor avand aceste probleme. In aceasta perioada, indiferent de ocazie, tocurile sunt interzise,  asa ca nu va incapatanati sa purtati tocuri chiar daca acestia sunt preferati. Puteti fi eleganta si cu incaltaminte confortabila fara toc. Asa ca in aceasta perioada va trebui sa va cumparati pantofi in care sa va simtiti bine de dimineata pana seara, recomandati sunt cei realizati din piele moale care se vor adapta formei piciorului  si va vor feri de bataturi.

In cazul in care inainte de sarcina va confruntati cu probleme ale picioarelor insa nu ati facut nimic in legatura cu acest lucru, acum ar fi timpul sa consultati un ortoped astfel incat problemele sa nu se agraveze mai mult.

Pantofii ideali pentru perioada sarcinii ar trebui sa fie confortabili, usor de incaltat, lejeri si sa aiba talpa aderenta.

De asemenea, in aceasta perioada mersul pe jos este foarte important asa ca incaltamintea cu talpa joasa ar trebui sa fie indispensabila din dulapul vostru. De exemplu, balerinii  va ofera libertate in miscare si in plus se gasesc in sute de modele pe placul tuturor.

O alta varianta la fel de confortabila sunt pantofii sport, acestia sunt  cei mai potriviti pentru a face miscare in parc, pentru plimbari lungi sau in situatiile in care trebuie sa stati mult timp in picioare. In plus, pot fi purtati atat pe vreme buna cat si atunci cand ploua.

In cazul in care chiar trebuie sa aveti o tinuta eleganta, atunci puteti opta pentru tocuri de maximum 3 cm, acestia vor permite talpilor sa stea intr-o pozitie confortabila. In cazul in care participati la un eveniment la care nu veti sta foarte mult timp in picioare, atunci puteti alege pantofi cu toc mediu.

Regula care primeaza in alegerea incaltamintei, fie ca este vorba de pantofi, sandale sau ghete de iarna, tine de confort. Pentru viitoarele mamici, confortul si siguranta sunt factorii pe care trebuie sa-i indeplineasca orice incaltaminte.

Exista si situatii in care chiar daca incaltamintea este aleasa corect, foarte multe femei se confrunta cu diverse probleme pe perioada sarcinii, insa pentru a le preveni trebuie sa evitati sa petreceti ore in sir stand in picioare si sa adoptati un stil de viata cat mai sanatos.

Cinefil – Grace de Monaco

Nicole Kidman revine pe marile ecrane în rolul celebrei actriţe Grace Kelly, care în anul 1956 s-a căsătorit cu Prinţul Rainier al III-lea, conducătorul celui mai mic stat din lume, Monaco, renunţând la cariera ei în cinematografie. Trăind o viaţă retrasă, departe de tumultul Hollywood-ului din acea perioadă, anii de după căsătorie ai celebrei Grace Kelly au născut numeroase curiozităţi şi controverse. Acum, Grace de Monaco în regia lui Olivier Dahan vine să spună povestea acelor ani, într-un mod deopotrivă foarte apreciat şi foarte criticat.

Acţiunea filmului începe în 1956, cu ultima filmare a lui Grace Kelly (Nicole Kidman) şi imagini de arhivă de la o nuntă ca în poveşti, începutul a ceea ce putea să fie doar o poveste ca în basme. Numai că realitatea nu e ca în poveşti, aşadar, câteva minute mai târziu, o vedem pe Grace de Monaco în anul 1961, îndeplinindu-şi atribuţiile de prinţesă, tristă şi obosită, aşa cum observă Alfred Hitchcock, venit de peste ocean pentru a-i propune lui Grace un rol în noul său film, Marnie. Captivă în probabil singului rol pe care nu ştie cum să îl joace, acela de prinţesă, într-un loc cu numeroase reguli şi obiceiuri pe care nu le înţelege şi într-o căsnicie care se ruinează, Grace vede în propunerea lui Hitchcock un mod de a reveni la viaţa pentru care crede că e cu adevărat făcută. Momentul ales e însă unul cum nu se poate mai prost, pentru că Monaco trece printr-un moment extrem de tensionat în ceea ce priveşte relaţia cu Franţa, care ameninţă micul stat cu dispariţia, iar Grace trebuie să aleagă între carieră sau familie.

Lupta ei cu ea însăşi, cu regulile stricte ale vieţii de prinţesă, şi lupta pe care Monaco o dă pentru a opri acţiunile Franţei, reprezintă esenţa filmului, iar modul în care Olivier Dahan a ales să le prezinte a născut numeroase critici, în special în ceea ce priveşte acurateţea istorică. Familia regală a declarat că nu îşi doreşte în niciun fel să fie asociată cu acest film, care nu reflectă realitatea, şi regretă că istoria sa a fost modificată în scopuri comerciale. Totodată, publicaţia “The Guardian” a dedicate câteva articole extrem de critice filmului, iar pe IMDb filmul are un scor de doar 5,4. Toate acestea, doar motive pentru a-l vedea.

E adevărat, o mare parte din lucrurile prezentate în film nu s-au întâmplat cu adevărat, veţi vedea o trădare care s-a petrecut cu 12 ani mai devreme, un mod de a privi conflictul dintre Monaco şi Franţa cu care unii analişti nu ar fi de acord şi o rochie mult mai opulentă decât cea purtată cu adevărat de Grace, dar filmul reuşeşte să fie aşa cum ar trebui să fie un film: spectaculos. Decoruri superbe şi peisaje care vă vor face să vreţi să vizitaţi statul de doar 2 km patraţi şi o adevărată paradă a luxului şi opulenţei, dar fără a te lăsa să te păcăleşti: sub imaginea unei vieţi perfecte, se ascund drame şi lupte reale, pe care filmul reuşeşte să le prezinte impecabil, folosind un context istoric, chiar şi imprecis, pentru a evidenţia problemele care se ascund dincolo de aparenţe şi alegerile dureroase pe care o astfel de viaţă le presupune. Iar asta, cred eu, e mai important decât acurateţea istorică.

Nicole Kidman reuşeşte un rol foarte bun, imaginea şi modul în care e filmat fiecare cadru aminteşte de filmele anilor 50’-60’, iar povestea poate fi una care să schimbe modul în care v-aţi imaginat viaţa unei familii regale.

De văzut.

Cinefil – Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy

Legendele din Oz: Întoarcerea lui DorothyAi un copil de 5 ani? Du-l la film! Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy este animația perfectă pentru el: îl ajută să înțeleagă și să interiorizeze loialitatea, curajul, inteligența și prietenia, precum și faptul că acțiunile bune aduc urmări pozitive, iar cele rele aduc urmări negative.

Inspirată din scrierea lui Roger Stanton Baum, Dorothy of Oz, acțiunea filmului Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy este plasată pe un tărâm fabulos, în care tot felul de lucruri minunate se petrec: Soldatul de bezea se îndrăgostește și salvează Prințesa de porțelan, Omul de tinichea are o inimă, și nu una oarecare, ci una care îi bate puternic în piept și îl transformă într-o ființă sensibilă, Leul cel laș este altruist, iar Sperietoarea este hotărâtă să salveze Orașul de Smarald.

După ce a distrus Vrăjitoarea cea rea din Oz și s-a întors în Kansas, Dorothy (Lea Michele) este chemată urgent înapoi în Oz de Sperietoare (Dan Aykroyd), pentru a salva tărâmul de un alt pericol, maleficul Jester (Martin Short), bufonul, care a pus stăpânire pe Oz, terorizându-i locuitorii. Împreună cu Toto, micuțul ei prieten cățel, Dorothy este adusă în Oz cu ajutorul unui curcubeu și trebuie să înfrunte pericole pentru a ajunge să salveze tărâmul și pe prietenii săi. În călătoria ei, Dorothy cunoaște personaje fabuloase: pe Înțelept (Oliver Platt), o bufniță mare și vorbăreață, Soldatul de bezea – un om al armelor extrem de dulce, Prințesa de porțelan (Megan Hilty) – o frumusețe sclipitoare și fragila și Tugg (Patrick Stewart), copacul vorbitor, în vârstă de aproape 1000 de ani. De asemenea, este condamnată la moarte în orașul de dulciuri pentru încălcarea legii fundamentale și îi este interzis drumul pe cărarea galbenă ce duce spre Orașul de Smarald, așa că în anumite momente trebuie să apeleze la renumele ei pentru a fi luată în seamă de cei pe care îi întâlnește.

Dintre dublările în limba română amintim: Lora (Dorothy), Ernest Fazekas (Bufonul), Ariadna Mihai (Prințesa de porțelan), Andrei Albulescu (Omul de Tinichea), Adrian Ciglenean (Înțeleptul), Mircea Drâmbăreanu (Leul), Anda Țimbală June (Mătușa Em), Dana Rogoz (Glinda), Mike – Alexandru Gheorghiu (Sperie Ciori) și Răzvan Fodor (Soldatul de bezea).

Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy este în cinema din 23 mai, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

One response to “Cinefil – Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy”

Amintiri din viața oiței Lore

Amintiri de oițăLumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină. – Sf. Augustin

Bănuiesc că ştia el ce ştia. Când vine vorba de experienţe, nimic nu se compară cu a le trăi. Poţi să asculţi poveştile altora, să citeşti memorii de călătorie, reviste şi bloguri sau să faci călătorii virtuale pe Google Earth, dar cred că oricărei astfel de forme de călătorie îi lipseşte mirosul unui oraş nou, aerul mai proaspăt sau mai poluat care îţi intră în nări şi îţi mângâie faţa, culorile adevărate ale clădirilor şi ale florilor, aşa cum nicio poză nu le poate reproduce, plăcerea de a vedea cu adevărat cât de mare e o clădire faimoasă pentru înălţimea ei sau un lac întins, de a gusta mâncarea locală, care, chiar dacă seamănă cu a noastră, e de acolo, de a te pierde prin mulţime şi a trăi, măcar pentru câteva ore, ca şi cum ai fi de acolo. Una dintre cele mai fericite amintiri ale mele e dintr-o zi de vară ploioasă când, decişi să evităm autostrăzile scumpe din Franţa, am luat-o pe drumurile naţionale. Ne-am trezit, aproape fără să vrem, în Munţii Pirinei. Nu o să uit niciodată imaginea căsuţelor colorate din vale, momentul în care am crezut că o să sfârşim în prăpastie, încercând să străbatem un drum prea îngust, spectaculosul tunel dintre Franţa şi Spania, oboseala, dar şi fascinaţia în faţa peisajului spectaculos. Stau mărturie a acelor momente multe poze deloc artistice făcute prin geamul maşinii şi o poza cu noi trei aventurieri: mami, tati şi eu, făcută pe marginea drumului de un turist extraordinar de amabil, dar deloc priceput într-ale fotografiei. Eram şifonaţi şi încercănaţi, dar foarte fericiţi. Un sentiment care nu se vede bine în poze, dar eu îmi amintesc de el şi acum. De atunci, am o altă părere despre a te rătăci în călătoriile pe care le faci. Cred că e important să ajungi pe străduţe pe care nu ţi-ai propus, ca să ai amintiri care te vor face să zâmbeşti mulţi ani de acum încolo. Pentru vara asta, aş lăsa în urmă cărările Europei şi aş lua drumulul unor circuite Asia. Aş vrea să văd Taj Mahalul, din alte unghiuri decât cele din pozele celebre, templele budiste, oraşele aglomerate ale Chinei, Turnurile Petronas. Mi-aş lua două săptămâni în care să fac un circuit Thailanda, să mă rătăcesc pe străzile din Bangkok, să văd Templul Zorilor şi Templul Tigrilor, să mă plimb prin Piaţa Plutitoare, să văd Ayutthaya, fosta capitală a regatului Siamului, Insula de Corali, Satul Elefanţilor, să stau la plajă, să văd un spectacol tradiţional. Desigur, nu e nevoie să mergem atât de departe pentru relaxare şi amintiri minunate. Grecia e un loc la fel de frumos, popular şi cu peisaje spectaculoase, perfect şi dacă vrei doar să stai la plajă. M-am plimbat, virtual, prin fascinanta Grecie şi am văzut ce e de văzut pe blog-stefan.com. Important e să ai la tine ochii larg deschişi, haine potrivite, poftă de mâncare şi un aparat care să îţi amintească de cele mai imperfecte, dar fericite momente.

Vorbeste acum sau taci pe vecie.