Celulele stem, o șansă în plus la un viitor sănătos

26 March , 2014 Andrei Ciobanu Superblog

Omul cât trăiește învață. Și cam tot timpul află lucruri noi, pentru că e greu să trăiești în era informației și să nu vrei să primești noutăți. Afli lucruri de unde te aștepți mai puțin. Cum am aflat eu aspecte interesante despre celulele stem, participând la Spring Superblog.

Știam câte ceva despre celulele stem și despre evoluția în domeniul medicinei, însă nu știam că lucrurile sunt atât de avansate și că lumea chiar apelează la aceste metode revoluționare și la noi în țară. Am fost plăcut surprins să constat că în România s-au recoltat celule stem încă din 2006.

Un alt aspect care m-a uimit a fost numărul mare de vedete care, gândindu-se la viitorul propriilor copii, au făcut depozite de celule stem.  Deci eu nici nu știam că e atât de bine implementat sistemul, dar vedetele deja apelaseră la serviciile acestei clinici. O clinică din România, semn că se ridică la cele mai înalte standarde din domeniu și poate satisface și dorințele persoanelor care își permit servicii de calitate.  Ce înseamnă să nu fii la curent cu mondenitățile… O listă cu câteva din vedetele care au folosit aceste servicii puteți găsi aici: http://www.cordcenter.ro/parinti-celebri-care-au-ales-cord-blood-center.html

Ce mi s-a părut interesant și cred că ar trebui făcut cunoscut este faptul că încă din 2009 la București există o bancă de celule stem. La un an după criza financiară, când băncile normale cădeau, a apărut o altfel de bancă. Tare, nu?

Chiar e bine să știi că în momentul în care vei avea un copil ai ocazia să-i oferi o șansă în plus la o viață sănătoasă, chiar aici la tine în țară, fără costuri exorbitante. E un semn că cu toate că televiziunile denigrează sistemul medical românesc și cu toate că medicii sunt prost plătiți, dacă se vrea se pot face treburi bune și se pot salva vieți, ajutând oamenii chiar de la naștere.

Dacă vreți să aflați mai multe detalii, puteți intra pe site-ul: . Încă nu am avut ocazia să apelez la serviciile lor, iar când m-am născut eu nu existau astfel de practici. Dar acum,  lucrurile stau altfel.

stem


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *