De la altii: Utilitatea tabletei

2 Comments

Se vorbeste peste tot despre tablete: magazinul X a vandut nu stiu cate tablete in perioada sarbatorilor; de Black Friday gaseai tableta si cu 99 de lei; pe 2013 vanzarea tabletelor a atins un nou record. Tablete, tablete, peste tot tablete. V-ati gandit insa care este utilitatea tabletei? De ce din ce in ce mai multe persoane vor sa-si cumpere tableta?

Eu am gasit 7 mari argumente in favoarea acestui device:

1. Este mai mica si mai usoara decat un laptop. Pentru mine, ca blogger, asta inseamna ca dupa ce-mi voi lua tableta nu voi mai fi nevoit sa ma car cu laptopul dupa mine la conferinte, ci ma voi duce doar cu tableta mea. Borseta nu este atat de incomoda precum ditamai geanta de laptop.

2. Bateria tine mai mult decat la ORICE telefon de pe piata. Motivul este simplu: nu ai semnalul ala de telefon care-ti mananca bateria grav. Si oricum, daca se consuma bateria tabletei nu este atat de grav ca atunci cand se consuma bateria telefonului.

3. Fiind mai mare decat un telefon, de pe tableta citesti mai usor. Da, inlocuieste batranele readere, pe care le poti folosi strict pentru a lectura. Daca vreti luminozitate precum pe acele readere, puteti s-o obtineti relativ simplu, din setari.

4. Sunt unele jocuri ce pot fi jucate doar pe touch-screen-uri, iar ecranul telefonului este prea mic. Voi stiti doar de Angry Birds, insa mai sunt multe altele (jocurile de masini, pe telefon ori tableta, se joaca doar din inclinarea tabletei intr-o parte sau alta).

5. Exista o multitudine de aplicatii utile. Ok, le gasesti si pe smartphone, dar deja am stabilit ca ecranul mai mare se poate dovedi al dracului de util. Aici comparatia era cu laptopurile.

6. Cu programe de genul TEAM-VIEWER poti accesa de pe tableta pc-ul (ori laptopul) de acasa. Cunosc persoane care fac asta (avand tableta cu windows, bineinteles). Sa va spun ca ii puteti cumpara o husa cu tastatura, care o transforma, cand sunteti la o masa/birou, intr-un mini-laptop?

7. SI tableta si smartphone nu este neaparat un moft. Din punctul meu de vedere, o tableta cu IOS si un smartphone cu Android e combinatia cea mai buna. Sunt unele aplicatii prezente doar intr-un magazin virtual, deci avem acces, prin cele 2 device-uri, la toate. Este adevarat, putem incerca si combinatiile IOS cu IOS (ai cont comun, deci o aplicatie cumparata va putea fi folosita pe ambele dispozitive) ori ANDROID – ANDROID.

Nu recomand combinatia Tableta Android si telefon IOS pentru ca, din punctul meu de vedere, gasim pe piata telefoane MULT mai bune decat Iphone-ul (la acel pret), insa tablete mai bune decat IPAD-ul mai rar. Daca tot vrem IOS, eu zic ca pe tableta e cel mai util.

Mai gasiti lucrurile prin care sa argumentati utilitatea tabletei? Ar mai fi argumentele educationale (au aparut tabletele pentru copii, iar mai nou se fac o gramada de aplicatii pentru elevi si studenti), pe care insa le-am omis din cauza ca nu cunosc in detaliu problema.

Sa va zic, pe final, ca mi-am dat seama de utilitatea tabletei destul de tarziu? Initial am respins-o, ca pe orice lucru nou care apare (desi nu ar trebui, sunt din ce in ce mai conservator). Acum mi-am dat seama de utilitatea ei, insa printre defectele mele principale este si acela ca-s foarte indecis, asa ca inca nu mi-am cumparat una. Da’ si cand mi-oi lua…

Stiu ca am scris prea mult, dar trebuie sa ma prezint: Emil Calinescu sunt, posesor de trei bloguri (http://emilcalinescu.eu/, http://minunat.eu/ si http://emilstudentulminune.wordpress.com/ ) si viitor posesor de tableta. Daca negi utilitatea tabletei, rog sa postezi un comentariu prin care sa ma convingi si pe mine de ce. As face o economie serioasa daca as constata ca NU imi este utila tableta (si vorbesc foarte serios). Salutari PORTABILE tuturor!

Utilitatea tabletei

6 Responses to “De la altii: Utilitatea tabletei”

  • vladvvlad says:

   dar suna bine explicatia… “nu ai semnalul ala de telefon care-ti mananca bateria grav” :)))) prietene… dar tableta are fir de conectare la interenet :D? umbli cu cablul dupa tine? sau de unde isi ia semnalul :D? pe asta chiar vreau sa o inteleg :D

  • says:

   Era vb de tabletele 3G. Poti scoate cartela din stick-urile de alde DIGI si o bagi in tableta (cum au facut multi, chiar daca uneori trebuie s-o tai). Si cu 3G-ul pornit o tableta tine mai mult decat un telefon. Acu te-ai prins?

  • Suntem atat de portabili cat ne dorim. | S-o ardem studenteste says:

   […] utilitatea unei tablete am scris complet la Andrei. Nu ma […]

 

Categories: Din alte turme

2 Replies to “De la altii: Utilitatea tabletei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *