Category: Teatru

Teatru – Iubirea e un lucru foarte mare – Teatrul Roșu

No Comments

Cât de mare lucru e iubirea? “Iubirea e un lucru foarte mare”, aşa cum veţi vedea dacă mergeţi la piesa de la Teatrul Roşu. Atât de mare încât te poate face să spui marele “Da” la nici două ore de la momentul în care v-aţi cunoscut, să treci peste distanţa dintre voi, să îi accepţi rudele sau lipsa lor, să îi înţelegi toanele, să îţi schimbi orizontul sau poate chiar să îi ierţi infidelitatea. Şi nici măcar nu trebuie să îi ştii numele. Sună prea romantic şi nerealist? Ei bine, e.

S-au întâlnit în gară la Medgidia. Pentru că, atunci când iubirea e mare, nu are rost să aştepţi, nu e aşa?, cei doi proaspăt îndrăgostiţi decid să se căsătorească fără întârziere. La o porţie de mici cu sare fac pregătirile de nuntă. După lungi discuţii despre a tăia sau a nu tăia porcul şi a invita sau a nu invita tot satul la nuntă, cei doi se despart, urmând să se întâlnească peste câteva zile pentru marele eveniment. Numai că viitorul mire nu ştie nici numele şi nici adresa alesei sale. Şi dacă a uita să îţi întrebi marea iubire ce nume poartă nu e mare lucru, căci, nu e aşa, dragostea nu ţine cont de asemenea detalii, familia numeroasă a miresei, aspiraţiile de carieră ale mirelui, necesitatea de a găsi un ideal comun, schimbarea orizontului şi o aventură cu un trabant ar putea să fie piedici de netrecut. Sau poate iubirea să învingă orice?

Plină de învăţăminte de duh, de tipul “Nu e aşa simplu să fii fericit. Nu e de ajuns să îţi doreşti, trebuie să planifici.” sau “În familia modernă, bărbatul aduce banii şi femeia sentimentele.”, de planuri practice bune de aplicat acasă, cum e calendarul nevestei proaspăt devenită casnică, de implementat pentru următorii 50 de ani, de momente muzicale perfect alese (veţi înţelege când ajungeţi acolo 🙂 ), piesa reuşeşte să trateze subiecte grele, ca alegerea persoanei alături de care să îţi petreci întreaga viaţă, construirea unui cămin şi a unei vieţi comune, împărţirea sarcinilor în cuplu şi a banilor, nevoia de a găsi un ideal şi un sens al vieţii în cuplu, inevitabila rutină, provocările fidelităţii, limitele iubirii, într-o manieră detaşată şi foarte, foarte amuzantă.

În ciuda titlului, “Iubirea e un lucru foarte mare” nu e tocmai o piesă romantică, ci o comedie de 1 oră şi 15 minute la care veţi râde pe cinste, chiar dacă, pe alocuri, pare să fie mai degrabă de plâns. De văzut!

Categories: Teatru

Teatru – Ka-chiiing! – Teatrul Mignon

No Comments

Ka-chiiing!

Nu, n-am câștigat la loteria ANAF, ci așa se numește spectacolul de la teatrul Mignon la care m-a trimis Emil, el fiind pe alte meleaguri. Cu ocazia pot adăuga și Mignon pe lista teatrelor în care am fost.

Piesa, în regia lui Alexandru Unguru (care are și unul dintre rolurile principale), prezintă într-un mod foarte explicit problema contemporană cea mai apăsătoare a societății noastre: goana după bani. Societatea a devenit dependentă de sistemul financiar, iar fiecare om încearcă zilnic diverse metode de a câștiga un ban…. sau mai mulți.

Acțiunea din Ka-chiiing! se desfășoară pe o stradă mică din București, cu toate că ar putea fi oriunde pe acest mapamond. Cu toate că personajele principale se schimbă, trecând prin mai multe scene, decorul rămâne același, un decor viu format din trei tineri care încearcă să câștige un ban etalându-și talentul la câte un instrument muzical.

Scenele alternative sunt mici scenete întâlnite zilnic de fiecare dintre noi: marketing stradal în care se încearcă să ni se vândă ceva. Fie că e vorba de religie, produse de tot felul, sau chiar banala cerșetorie, tot timpul cineva vrea să ne ia banii. Banii pe care noi îi câștigăm prin diverse joburi, unii oameni îi câștigă astfel, pe stradă. Ăsta e jobul lor.

Fiecare om câștigă banii necesari traiului zilnic cum poate el mai bine, însă la un momentdat constați că, de fapt, meseria se adaptează după om și că banii după care alergăm au o valoare relativă, pentru că în acest univers noi suntem doar praf de stele.

Piesa este amuzantă, dar totuși profundă. După cele 70 de minute pe care se întinde rămâi gândindu-te cât de relativ e totul și cum, de fapt, trăiești într-un sistem în care câștigi bani doar pentru a-i da mai departe.

Ka-chiiing! a avut premiera pe 1 aprilie, însă subiectul piesei nu este unul cu care să glumești. Mie mi-a plăcut foarte mult și vă recomand să mergeți și voi la spectacol. Datele și orele la care se joacă le găsiți pe site-ul Teatrului Mignon.

Distribuția este comusă din: Alexandra Laura Badea, Alexandru Unguru (regizor), Luisa Juverdeanu, Cristian Stănoiu și Doru Gabriel Sandu.

Teatru – Concurs Dragobete pentru 1 Martie

No Comments

concursÎntr-o lume ocupată,
Mai bine mai târziu decât niciodată.
Așa că nu pot decât spera,
Că-ntârzierea-mi veți ierta,
Acum că voi anunța
Că vă dăruiesc ceva.

E o nouă săptămână
Și revin c-o veste bună.
Teatru la cinema,
Spectatori iarăși vă vrea.
Și-o s-aleagă dintre voi,
Ca în fiecare joi,
Pe unul mai norocos,
Ce-a făcut ce-i scris mai jos.

O invitație dublă de vrei să câștigi,
Plicitiseala s-o învingi,
La concurs te chem acum
Și-am să-ți spun de ce și cum.

Improvizație sau comedie,
Tu decizi ce vrei să fie,
Eu vreau doar să îți spun așa:
O invitație dublă îți voi da,
La concurs de vei câștiga.

Dacă nu ai dat deja,
Like la pagina aceasta,
Te invit s-o faci acum.
Share-uiște
Public, ca să văd c-ai spus
Și amicilor tăi că vrei
Să participe și ei.

Pe scurt și fără s-o mai lungim în versuri, regulile sunt aceleași ca la concursurile anterioare, de săptămâna trecută și de acum două săptămâni. Like, share și un comentariu în care să anunți că vrei să participi.
Mult noroc!

Felicitari Alexandra!

14 Responses to “Teatru – Concurs Dragobete pentru 1 Martie”

Categories: Teatru

Teatru la cinema – Concurs 16feb

No Comments

Teatru la cinema concursSăptămâna trecută am fost din nou la Teatru la Cinema. De această dată, am văzut teatru de improvizație marca iELE.

În caz că numele nu vă spune nimic, o să vă spun eu că e vorba de o trupă formată din 5 domnișoare care știu să facă spectacol. Am avut ocazia chiar să urc pe scenă alături de iELE, datorită timidității amicului Bogdan (zis și Agamemnon).

Dar nu o să intru în detalii acum, poate voi face asta cu altă ocazie. Acum vreau să anunț un nou concurs.

Ca și săptămâna trecută, vă pun la dispoziție o invitație dublă la Teatru la cinema, la oricare dintre spectacolele din programul alăturat. Alegerea vă aparține, dacă norocul vă susține. Tragerea la sorți se va face joi, în jurul prânzului prin intermediul platformei random.org.

Pentru a participa la concurs trebuie să îndepliniți 3 pași simpli:

  1. Să dați like paginii The BLOG (dacă nu ați făcut asta deja)
  2. Să dați share (public, pentru a putea fi verificat) articolului care anunță concursul. (acesta)
  3. Să lăsați pe blog un comentariu în care să spuneți care este spectacolul la care v-ar plăcea să mergeți.

Întrebarea a treia reprezintă doar o simplă curiozitate, nu vă obligă să mergeți la spectacolul respectiv. În caz că nu comentați cu un profil de Facebook, menționați în răspuns care este profilul cu care ați îndeplinit pașii de mai sus.

Mult succes tuturor!

L.E.: Mai puteți participa la concurs și la Paul, Raluca.

L.E.2: Câștigătorul de săptămâna aceasta este Cata Mihai. Felicitări!

5 Responses to “Teatru la cinema – Concurs 16feb”

Categories: Diverse Teatru

Teatru – Concurs – Teatru la Cinema

No Comments

Am fost, am văzut, mi-a plăcut. Acum e rândul vostru să mergeți. Cum unde? La teatru la cinema. Așa că vă propun un mic concurs.

În primul rând, e mic concurs pentru că durează puțin. Până joi la ora 13. Din punctul ăsta de vedere e mic. Oricum, e timp suficient pentru a participa dacă ești hotărât că vrei să faci ceva frumos în weekend-ul asta. Mai ales că e Valentine’s Day, câștigi aici, scapi de-o cheltuială, banii de distracție îi dai pe altceva.

Premiul constă într-o invitație dublă, valabilă în acest weekend (13-15 februarie) la oricare dintre spectacolele din programul de mai jos. TOATE aceste spectacole au loc la Movieplex Cinema, în incinta Plaza România. Aveți de ales dintre teatru de improvizație, spectacole pentru copii, piese de comedie, stand-up și improvizație pentru copii.Teatru la cinema / program/ concurs

Cum puteți câștiga? Foarte simplu: trebuie să aveți noroc să vă extragă random.org joi. :) Ca să ajungeți în acea extragere, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

– să dați like paginii de Facebook The Blog

– să dați share public concursului.

-să lasați un comentariu pe acest blog, folosind profilul de Facebook cu care ați îndeplinit condițiile de mai sus prin care să vă anunțați participarea la concurs.

Mult succes!

Ca să vă măriți șansele, puteți participa și la concursul lui Emil.

LE:concurs

 

Câștigătorul este Gigi Gogu.

8 Responses to “Teatru – Concurs – Teatru la Cinema”

Categories: Teatru