Cinefil – Focus

No Comments

De vineri 27 februarie îl puteți vedea din nou pe marile ecrane pe Will Smith. Dacă nu ați observat asta până acum, nu e nicio problemă, despre asta e vorba în filmul Focus, despre lipsa atenției și despre escroci care profită de această neatenție.

Nicky (Will Smith) este un escroc cunoscut care, tocmai când se pregătea să dea o mare lovitură, o revede pe Jess (Margot Robbie), colegă de breaslă cu care avusese un trecut amoros. Lucrurile se complică și planul bine pus la punct trebuie adaptat. Doar că lucrurile nu sunt întotdeauna ce par.

Mi s-a părut foarte interesant că se prezintă rapid și câteva moduri în care oamenii sunt furați de hoții de buzunare, zilnic. Dacă și furturile mărunte ar fi atât de bine organizate pe cât sunt prezentate în film, chiar am avea o problemă serioasă când am merge pe stradă.

Pentru că Freeman Entertainment au obiceiul să facă evenimente frumoase, cu invitați surpriză, acum au adus la avanpremiera specială doi iluzioniști (magicieni) care să ne arate pe viu cum putem rămâne fără lucrurile din buzunare.  Astfel, Andrei Gîrjob  (pe care l-am cunoscut la lansarea Now you see me) și Verdini (cu care am fost coleg de școală generală) s-au plimbat prin sală și au adunat diverse obiecte de la participanții la eveniment, fără ca aceștia să-și dea seama. E interesant să trăiești o astfel de experiență, căci pe marile ecrane pare cam improbabilă.

Revenind la film, Focus a reușit să cucerească box office-ul românesc în weekendul de lansare, adunând 44.812 spectatori. Un număr foarte mare dacă luăm în calcul că în week-end am avut și vreme de plimbare. Pe rottentomatoes pelicula are un scor de 55% iar pe imdb are nota 7.  Destul de puțin din punctul meu de vedere, dar fiecare cu gusturile sale.

Așa că, dacă vrei să vezi un film de acțiune în care se întâmplă mai mult decât tradiționalele clișee în care un singur om omoară armate de răufăcători fără a păți ceva, te invit să vezi Focus.

Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – Focus”

    • Escape Room | says:

      […] la start, au mai fost Malaezul deja citat, Paul Dutu, Paul Barbu, Laura Pirlog, Sofia Frunza si Andrei Ciobanu. Locatia a fost Smart Escape (undeva pe Vasile Lascar, foarte aproape de Piata […]

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *