Cinefil – Mamaia

No Comments

MamaiaAm fost la Mamaia. Dar nu stațiunea, ci filmul. Ca să fie clar de la bun început, să nu mă trezesc cu vreun primar cu lume legumicol că-mi cere taxă de barieră. E vorba de noul film românesc, care se numește astfel.

Mamaia este cea mai recentă peliculă produsă de studiourile MediaPro Pictures. Adică cei care au făcut Poker, Ho-Ho, etc.. Este un film ce-i are în rolurile principale pe Stela Popescu și pe Valentin Teodosiu. Alături de ei, au mai fost puși pe lista de distribuție (ca să învețe de la cei mari, mai sus menționați) tinerii Mătălina Anea și Paul Diaconescu (care, fie vorba între noi, și-au continuat idila din film și în realitate).

Matilda (Stela Popescu), îi povestește nepotului său cum a reușit ea să-și salveze casa de Tănase (Valentin Teodosiu), un rechin imobiliar cu un plan deja făcut pentru zona respectivă.  Povestirea este una amuzantă, cu lux de amănunte.

Mamaia este o comedie care ne aduce aminte de seria Singur acasă. Diferența este stilul în care este abordată problema. Primele trei sferturi din film mi s-au părut foarte amuzante, însă în ultima parte mi-a creat senzația de grabă. Că se trece foarte repede prin evenimente, ca și cum s-ar dori terminarea filmului în cele 90 minute.  Cred că publicul țintă al acestui film ar fi constituit din persoane sub 14 ani, filmul fiind lipsit de violență (am văzut desene animate mai violente decât el) și/sau de limbaj vulgar.

Este genul de film care poate fi urmărit în familie, neplictisind nici adulții, prin prezența actorilor de calibru. Chiar dacă rolul Stelei Popescu este unul destul de complex, fiind nevoită să și cânte, în două momente, mi s-a părut că Valentin Teodosiu n-a fost folosit la adevărata sa valoare. Sau poate m-am obișnuit eu să-l văd pe scenă și în filme mari (precum Poker).

Indiferent de aceste mici amănunte, Mamaia este un film amuzant, care-ți va schimba dispoziția. Tocmai de aceea îți recomand să mergi să-l vezi. Va fi disponibil începând de mâine, 19 aprilie, în cinematografe din toată țara, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Îți las un trailer, să-ți faci o idee. Vizionare plăcută!

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *