Cinefil – Man of Steel: Eroul

20 June , 2013 Andrei Ciobanu Cinefil

Man of Steel: Eroul - posterPentru că este o nouă săptămână, avem parte de un nou film bun. De data aceasta, în lumina reflectoarelor, sau mai bine zis în proiecția 3D și IMAX a cinematografelor, se află Man of Steel: Eroul . Sau, după cum i se spunea pe vremuri : Superman.

Cu un nou look, fără a mai avea chiloții roșii peste pantaloni, noul erou este întruchipat de Henry Cavill, pe care, sincer să fiu, l-am crezut tot filmul a fi tipul din Smallville (Tom Welling). Așa că, dacă vi se pare și vouă că e el, să știți că doar pare.

Man of Steel: Eroul incepe povestea lui Superman de la 0. Se sare peste etapa conceperii, dar ni se prezintă nașterea eroului. Cu tot cu părinții săi naturali. M-a amuzat să-l văd pe Russel Crowe în rolul lui Jor-El, cine ar fi crezut că Robin Hood e tatăl natural al lui Kal J ? Povestea continuă cu o scurtă istorie a vitorului planetei Krypton după trimiterea noului născut Superman pe Terra.

Avem apoi o schimbare bruscă de peisaj cu o călătorie rapidă în timp. De unde de abia ieșise din “ou”, acum Eroul este deja matur, singurele referiri la anii trecuți ca-n poveștile cu Harap-Alb fiind când are el flash-back-uri. Mai bine așa, decât deloc, nu? Oricum nu puteam discuta foarte mult de adolescența lui Superman, altfel se numea filmul Smallville.

În timp ce-și caută originile, Clark  reușește să atragă mai multă atenție decât a evitat toată viața. Și din partea presei pământene, dar și din partea vechilor dușmani de pe Krypton. Mă rog, inamici ai neamului său, că nu e el atât de grozav încât să-și facă adversari chiar din scutece, cât o fi el de Superman.

Nu vă zic ce mari lupte și aventuri urmează pentru eroul nostru. Bătălii pline de efecte și de distrugeri demne de filmele cu apocalipsa, nu alta. Distrugerile m-au dus puțin cu gândul către Battleship, dar nu dau mai multe detalii.

Vă spun însă că aveți ocazia să-i mai vedeți în film, în roluri mai mult sau mai puțin marcante pe: Amy Adams  – Lois Lane (Trouble with the curve);  Michael Shannon – general Zod (Premium Rush); Diane Lane (Jumper);  Harry Lennix (Matrix);  Kevin Costner, dar și Laurence Fishburne . O distribuție de excepție pentru un film bun. Îi puteți vedea pe toți, în Man of Steel: Eroul, în cinematografe începând de vineri, 21 iunie.

Vizionare plăcută!


Mulțumesc MediaPro Distribution, IMAX și LIDL pentru o seară demnă de un film cu Superman (Man of Steel: Eroul).

P.S.: După ce vedeți filmul, poate mă lămuriți și pe mine unde a parcat el (Superman) marea sa navă și de ce n-a folosit-o în luptă….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *