Cinefil – Riddick

12 September , 2013 Andrei Ciobanu Cinefil

Pentru că vă era dor de el, pentru că l-ați așteptat, Vin Diesel se întoarce întrun nou film (al treilea după Pitch Black și Chronicles of Riddick: Dark Fury), intitulat simplu: Riddick.

Noul film este o continuare oarecum firească, complet logică din punct de vedere temporal, a primelor două părți, făcând referințe foarte discrete la acestea. Suficient de discrete încât să poată fi trecute cu vederea de persoanele care n-au văzut primele două părți. Astfel, Riddick poate fi vizionat fără a avea habar ce/cum/unde s-a întâmplat în părțile anterioare.  Eu așa l-am văzut, iar apoi am aflat ce și cum se întâmplase înainte.

Acțiunea din Riddick se întâmplă pe o planetă descrisă sec ca fiind “not Furya” (altceva decât Furya). O planetă nouă, cu o atmosferă terra-formată, dar cu specii de animale demne de filmele din seria Alien. Modificate, dar tot în stil  SF. Puțin cam ieșite din peisajul global al filmului, însă total la locul lor, dacă e e să compari filmul cu părțile anterioare.

Vin Diesel dovedește din nou că este un actor de prima clasă, personajul lui Riddick fiind unul relativ complex, învăluit în mister chiar și după un film cu trei părți. Un criminal care a dobândit o conștiință și care a reușit să evadeze de mai multe ori, fiind vânat acum de vânătorii de recompense.

Pentru cei care au considerat că o poveste bună și un actor excelent precum Vin Diesel nu sunt suficiente motive pentru a vedea un film SF bun, regizorii au mai adăugat la distribuție un luptător de wrestling (Bautista) și o doamnă cu un decolteu generos. Mai multe detalii în film, nu o să vă stric plăcerea.

Așa că, nu mai stați pe gânduri, deoarece de azi, 13 septembrie, filmul Riddick va rula în toate cinematografele partenere MediaPro Distribution!

Vizionare plăcută!


 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *