Cinefil – Runner Runner – Joc Riscant

25 September , 2013 Andrei Ciobanu Cinefil

În această seară, mulțumită Odeon Film, am avut ocazia să văd pelicula Runner Runner. O dramă ce-i are în rolurile principale pe Ben Affleck (proaspăt câștigător al Oscarului, viitorl Batman), Justin Timberlake (cântărețul care și-a descoperit vocația de actor) și Gemma Arterton (curva seculară din Byzantium).

Acțiunea filmului se petrece în Costa Rica, unde Richi (Justin Timberlake) s-a dus să-l găsească pe Ivan Block (Ben Affleck) după ce a pierdut o sumă de bani la poker. Ajung să colaboreze pe ritmuri de muzică latină și de corupție.

Nu știu dacă are și ceva fapte reale la bază, însă povestea filmului este una pe cât de plauzibilă pe atât de tristă. Se prezintă lucruri care au loc zi de zi, fără a fi câtuși de puțin exagerate pentru impresionarea spectatorilor. Muzica latină care acompaniază acțiunea insuflă puțin din dinamismul cu care se petrece acțiunea, aducând povestea printre scaunele din cinematograf.

Personajele sunt destul de bine conturate și au acțiunea concentrată în principal pe ele, distrăgând atenția de la ce se întâmplă în jur, pentru simplificarea detaliilor decorative. Detalii care abundă, dar nu plictisesc, lăsând în prim plan acțiunea propriu zisă.

Runner Runner se vrea a fi o dramă a unui tânăr, însă reușește fără prea mari bătăi de cap să devină un film bunicel despre corupție, jocuri de noroc, dar și alte obiceiuri mai puțin sănătoase pentru o societate modernă în care am avea dorința să trăim. O dramă pe cât de tristă, pe atât de adevărată, care arată cât de important este să lupți pentru dorințele tale și să nu telași impresionat de părerile și sfaturile celorlalți, chiar dacă ar avea o parte adevărată.

Ben Affleck revine pe marile ecrane direct după succesul avut cu Argo, însă se observă că aici a stat pe scaunul de regizor mai puțin, prezența sa în film fiind eclipsată de cea a lui Justin Timberlale care reușește să capteze camerele, atât prin povestea sa relativ lacrimogenă, cât și prin tinerețe.

Nu vă mai zic decât că puteți vedea și singuri filmul, în cinematografe.

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *