Cinefil – Spy / Spioana

5 June , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

SpyPe lângă de 007 (și de acoperiții din țara noastră), acum avem un nou spion. Sau, mai bine zis o spioană. De ce? Pentru că Melissa McCarthy devine un agent acoperit foarte amuzant în Spy / Spioana, pe marile ecrane.

După ce a cochetat cu roluri adiacente acestei meserii, în Identity thief și în The Heat, Melissa McCarthy reușește să facă un rol de excepție în Spy, o comedie cu și despre spioni care te va ține râzând pe toată durata celor 120 de minute pe care se întinde.

Atunci când agenția este la ananghie, Susan (McCarthy), un analist pe care CIA îl ținea pentru munca de birou, se oferă voluntară să devină agent sub acoperire pentru a preveni  o catastrofă nucleară.  Neavând timp de pregătire, misiunea fiind una foarte urgentă, și fără experiență pe teren, Susan ajunge spion peste noapte.

Paul Feig, regizorul și producătorul Bridesmaids (2011) și The Heat (2013) i-a cooptat în distribuția Spy pe Jude Law (The Grand Budapest Hotel (2014)), Rose Byrne (Neighbors (2014)) și pe Jason Statham (Homefront (2013))care chiar și atunci când bate oameni, tot de face să râzi. Aceasta pare să fi fost o rețetă de succes întrucât filmul este foarte reușit. E drept, majoritatea actorilor au în palmaresul lor comedii spumoase, însă  este foarte important modul în care se potrivesc cu personajele respective.

Plin de acțiune și umor, Spy se anunță a fi unul dintre filmele foarte tari ale verii cu toate că pe iMdb este cotat doar cu nota 7.6. Dar, după cum știm cu toții, comediile nu beneficiază de note foarte mari pe iMdb. Probabil că cei care stau să acorde note acolo nu gustă umorul, ei fiind genul de persoane care râd la umor englezesc sau glume de genul “farfurie cu frișcă aruncată în față”.

Fără să mai lungesc articolul vă spun doar că dacă vreți să o vedeți pe Melissa în acțiune aveți ocazia să mergeți la Spy începând de vineri 5 iunie în toate cinematografele partenere Odeon Film. Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *