Cinefil – The Captive

4 September , 2014 Vlad Trif Cinefil

The captiveThe Captive / Captiv

Cassandra, o fetiță dintr-o comunitate canadiană, este rapită de pe bancheta din spate din mașina tatălui său, această răpire a lasat multe semne de întrebare.  De-a lungul anilor apar niște indicii, parcă intenționat introduse pentru ca familia să știe ca este în viață.

Inspirat din fapte reale, filmul se prezintă ca un thriller care gravitează în jurul răpirii unei fetițe de către niște pedofili care trăgeau foloase. Există ulterior încrengături și implicații între familie, anchetatori, răpitori și victimă.

Acțiunea determină interpretarea unor situații, destul de plauzibile iar tentativa producătorilor de a crea un timp discontinuu(la un moment dat) nu prea da roade în ochii publicului. Suntem puși în suspans într-o atmosferă rece de la început până la sfârșit.

Regia este realizată de Atom Egoyan, șcenariul de: Atom Egoyan și David Fraser. În rolurile principale îi întâlnim pe Ryan Reynolds, Mireille Enos, Scott Speedman, Rosario Dawson, Kevin Durand, Alexia Fast.

IMDB oferă un rating de 5.3, Rottentomatoes un tomatometru de 15% cu o audiență de 92 % iar metacritic.com un metascore de 31 bazat pe 9 review-uri. După cum arată și barometrele  producția este văzută nu tocmai bine de către cei mai în măsură să spună asta. A fost proiectat în avampremieră mondială la Festivalul De Film Internațional de Cannes. Iar cei care găseau cuvinte de laudă părca apelau la prea multe metafore sau gaseau chestii interpretabile în orice cadru.

Pelicula reprezintă tremuratul întins al unui thriller despre o răpire, jumatate opac și alunecos precum suprafața unui lac înghețat. Inexplicabilul și teama parcă sunt în spatele tău și când te întorci parcă sunt lângă tine. – Robbie Collin – The Telegraph

Justin Chang de la variety.com descrie The Captive ca un thriller absurd care găsește un regizor bun făcând opusul, „cade în capcana chestiilor neîncercate creând doar niște parodii personale destul de ciudate”

În orice alt an, în orice alt context, The Captive ar fi un alt thriller obișnuit la care s-a muncit. Care orice alt film în genul, pierde total direcția și sensul ca să revină timid la realitate. – Jessica Kiang – indiewire.com

Captiv va fi disponibl în cinematografe începând cu 5 septembrie și este distribuit în Romania de Odeon.

Celor care veți vedea filmul vă doresc: Vizionare Plăcută !

Atom EgoyanKevin DurandMireille EnosRosario DawsonRyan ReynoldsScott Speedman


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *