Cum alegem cel mai bun web hosting

No Comments

În anul de glorie 2013, în era vitezei și tehnologiei, fiecare dintre noi vrea să dețină o bucățică din marele univers 2.0. Fie că vorbim aici de un site sau pur și simplu de a avea o căsuță de email pentru a primi scrisorile de dragoste, că nici măcar Făt Frumos nu mai trimite mesaje prin Poșta Română, să nu zic de porumbei călători; orice om își lasă o amprentă în mediul online. Unii vor să lase o urmă mai adâncă și au nevoie de hosting pentru asta.

Ce este hosting-ul?

Hostingul este serviciul de găzduire a site-ului. O firmă specializată în aceste servicii îți pune la dispoziție un spațiu pe unul din serverele proprii pentru a-ți putea crea tu un site roz cu floricele (sau în cazul meu, multicolor cu oițe) pentru a-ți da cu părerea pe net. Asta în caz că vrei să fii puțin mai auzit decât pe Facebook sau alte rețele de socializare. Revenind, oamenii îți asigură suportul tehnic pentru a te putea manifesta în online. Fără un hosting, nu poți exista în mediul virtual decât dacă vrei să-ți dedici tu un calculator propriei hostări.

Având în vedere că chestia asta e esențială, mai ales pentru bloggeri (pentru cei care vor domeniu propriu pentru că au linkul prea lung sau din alte motive), e foarte important să știi ce alegi. Mai ales dacă ești la început și habar n-ai cu ce se mănâncă treaba asta. Eu am avut noroc să am un amic minunat care mi-a recomandat firma cu care colaborează el de mai multă vreme, altfel aș fi fost într-o ceață totală.

Dar, gândindu-mă la voi, cititorii mei, am făcut o mică cercetare pe net să văd cu ce s-ar confrunta un om nou în ale onlineului, dacă vrea să-și facă un site și are nevoie de hosting. Să zicem că Ghiță (ciobanu’ care vinde gogoși brânză pentru Vodafone) vrea să-și facă un site. Un blog pe care să povestească câte o istorie din viața fiecărei oi din stâna sa care are mai puține mioare decât minutele în rețea de la Vodafone. Caută pe google de pe tableta lui cu internet miraculos, nealterat de poluarea civilizației, cum se face un blog. Vede că are nevoie de hosting. Caută treaba asta, dă peste site-ul ăsta (http://alex-zaharia.eu/cum-alegem-cel-mai-bun-hosting/) care, fiind foarte bine optimizat îi oferă informațiile necesare pentru a-și începe transhumanța blogosferică. Își face o analiză de costuri și un plan de afaceri și se duce la piață.

Vinde brânză, că doar nu credeați că o să cumpere hosting de acolo, iar apoi se duce și pune banii câștigați pe cardul de la banca cu care nu a fost asociat încă. (Probabil nici banca de sânge n-a ajuns în vârf de munte, neavând acoperirea semnalului de la rețeaua roșie.)  Apoi se duce înapoi la stâna sa și o ia în mână. Tableta. Intră pe site-ul găsit în articol (http://www.gazduire.ro) și alege un serviciu de găzduire care să-l coafeze (nu merge, că n-are păr, are căciula aia) satisfacă (cine se duce până la stână pentru asta?) mulțumească din punct de vedere financiar.

Apoi, că are hosting, își prinde urechile în WordPress, că bloggingu’ ăsta nu-i așa de ușor cum cred unii… (sau asta era din altă reclamă?) Și nu-i suficient să ai tabletă și netă, trebuie să știi și să le folosești.

Categories: Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *