De ce își cumpără lumea tablete?

No Comments

tableteÎn ultimii ani, tehnologia a evoluat enorm de mult și dispozitivele  electronice au fost întotdeauna vârful de lance în această evoluție. Publicul larg a fost foarte receptiv în a cumpăra chiar în primii ani de la apariție orice era nou în domeniu, fie că vorbim de calculatoare, telefoane sau, mai nou, tablete.

Ce i-a determinat pe oameni să facă aceste achiziții? Părerile sunt împărțite.

Un punct de vedere ar fi acela că oamenii sunt atrași de noutate și de mister. Fiecare dintre dispozitivele nou apărute au reprezentat o tentație greu de rezistat pentru mulți oameni care chiar și din pură curiozitate au dorit să aibă în portofoliul lor, fie un telefon, fie o tabletă. La calculatoare e o situație mai specială având în vedere utilitatea pe care o prezintă acestea și faptul că la început erau chiar voluminoase.

Un alt punct de vedere este acela că oamenii își cumpără produsele pentru că acestea sunt prezente în diverse oferte. Multă lume își dorește un astel de dispozitiv, însă nu într-un procent suficient de mare pentru a cheltui o sumă mare. Oferirea de poate fi imboldul care-i poate mobiliza pe cei mai mulți dintre oameni. Mai ales dacă avem în vedere și contextul economico-financiar din ultimii ani, când lumea a fost afectată de criză.

O altă categorie de oameni este aceea care-și cumpără o sau un smartphone pentru a fi în trend cu noutățile. Nu contează că nu îi va folosi toate specificațiile tehnice, omul din această categorie vrea doar să arate că își poate permite orice. Acest caz poate fi observat în special la oamenii care-și cumpără telefoane de ultimă generație, însă nu le folosesc decât pentru a vorbi la ele.

tableteUltima categorie, însă nu cea din urmă, este reprezentată de oamenii pragmatici care chiar cumpără dispozitivele pentru scopul lor practic. Aici intră persoanele care nu-și vor cumpăra niciodată ultimele apariții. Vor încerca întotdeauna să obțină raportul optim calitate/preț pentru necesitatea lor. Astfel, vor achiziționa un model de smartphone apărut în 2010 pentru că face fix aceleași lucruri precum cele de azi.

Tu în ce categorie te încadrezi?

Articol participant la SuperBlog Spring 2014.

tablete poze


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *