După zăpadă, înot

30 January , 2014 Andrei Ciobanu Uncategorized

zăpadăNu știu dacă Elena Udrea și-a dat demisia din PDL pentru că s-a terminat codul portocaliu, dar cert e că nu mai ninge și nu mai e viscol. Dar zăpadă a rămas.

Avem troiene de zăpadă prin parcări, drumuri printre blocuri pe care cu greu se circulă și mașini înzăpezite pe marginea străzilor care nu fac decât să îngreuneze treaba drumarilor (dacă ar dori să și-o facă) și să-l enerveze pe Oprescu când dă declarații la televizor despre cum se mișcă nu prea se mișcă zăpada prin capitală. Că deh, trebuie să găsim un țap ispășitor și cum nu poate spune “Rușine Dinu Patriciu” că ar fi scos din context, se uită repede pe geam și vede mașini înzăpezite.

Nu zic că e în regulă ca mașinile să fie acolo, doar că nu prea văd unde ar putea pune sărmanii conducători auto zăpada în condițiile în care până și stațiile RATB (care conform declarațiilor bunului nostru primar general ar trebui să fie prioritare) au câte un mini deal de zăpadă unde cei mici ar putea să se dea cu sania, dacă n-ar exista riscul ca un CITARO să treacă peste ei.

E drept, e multă zăpadă, dar cu astfel de temperaturi scăzute nu ne putem baza doar pe natură s-o topească pentru că ne-ar prinde Paștele înzăpeziți și nu mai merge lumea să ia lumină. Așa că drumarii ar putea să mute aceste forme de relief nou formate peste tot într-o zonă mai puțin populată, unde să se poată topi în liniște până la următoarea ninsoare.

O altă problemă serioasă cu care m-am confruntat este prezența bălților la fiecare trecere de pietoni. Nu scrie nicăieri că trebuie să ai șalupă sau cizme de cauciuc să poți să te duci la serviciu. Sau doar să treci strada să cumperi o pâine, să nu aștepți armata. Eu mi-aș lua o pompa submersibila la mine, să dau apa de pe trecerile pe care vreau să trec. Doar că nu sunt prize pe stradă.

Serios vorbind, dacă nu se face ceva cu zăpada și vremea se va încălzi brusc, vom avea probleme serioase cu inundațiile în București. Și oricât de mult îmi displace să mă chinui să merg prin nămeți, parcă tot mai rău e să fiu nevoit să merg printr-un mare lac. Iar de șalupă nici nu se pune problema cu traficul care e în capitală. Doar bărcile lipseau de pe linia de tramvai…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *