Experiment cu site-urile de intermedieri

No Comments

M-am gândit să fac un mic experiment. Apoi am decis să nu fie mic. Așa că o să fac unul mare. Un experiment-concurs în care o să verific care dintre cei trei grei ai intermedierilor de vânzări online (mercador , okazii și Văru’) este mai eficient.

O scurtă prezentare a concurenților.

Mercador – Pune anunț pe mercador și găsești cumpărător.

Mercador este un site gratuit, ce a început să crească după ce okazii au introdus comisionul pe tranzacție. În ultimele luni au început o campanie publicitară destul de puternică, cu reclame ce apelează la latura sentimentală a potențialului client.

Okazii

Okazii a fost prima platformă de intermedieri online cu care am luat contact. Din câte știu deveniseră foarte mari, dar apoi au introdus comisionul pe tranzacții, moment în care și-au pierdut din public. În ultima perioadă s-au axat mai puțin pe publicitate (de aceea nu-mi vine în minte niciun slogan al lor) și mai mult pe ideea de a deveni un fel de magazin online, nu un intermediar. Au avut chiar și unele reduceri de Black Friday, și-au făcut punct de livrare, deci se axează mai mult pe creșterea încrederii.

Tocmai – Văru’ te rezolvă

Și când scrii sloganul lângă nume, tot reclamă pare. Atât de sătul sunt de reclamele cu văru’. Ideea a fost genială însă a fost dusă puțin la extrem. Văzusem la un momentdat ceva de genul: “ai nevoie de o minge în poarta adversarului, văru’ te rezolvă”.  Se laudă că ar fi cel mai mare site de intermedieri.

Proba concursului.

Având în vedere că a trecut Black Friday, unii dintre noi și-au făcut cumpărături atunci, beneficiind de superprețurile de atunci. Și au rămas cu produsele pe care le foloseau înainte. Așa că vor încerca să le vândă acum, cu ajutorul unuia din cele 3 site-uri. Dar de ce doar unul?

Eu o să pun la vânzare, pe toate cele trei site-uri, un laptop. Și vedem care e mai eficient. Dacă vreunul dintre competitori vrea să-și facă reclamă, acum e momentul. Poate cumpăra laptopul de pe propriul site.

Anunțul va suna așa:

Vând laptop Fujitsu Siemens Esprimo V6535 Glare, procesor intel core 2 Duo – T7300 (2GHz, 4MB cache), 4GB RAM, 320GB-HDD; DVD-RW; card reader, webcam, Bluetooth, 4 USB-uri; baterie ~1.5h. Cadou: încă o baterie 1,5h; geantă. Laptopul este foarte bine întreținut și vine în cutia originală, la pachet cu încărcătorul original.  Preț: 1000lei

Un astfel de laptop, nou dar cu o configurație tehnică inferioară, costă 2499 la BNB (primul magazin găsit pe price.ro). Așa  că prețul meu poate fi considerat unul promoțional.

Concursul se vă desfășura timp de o săptămână, până plec în vacanță. Fie ca cel mai bun intermediar să câștige! :)

Linkurile cu anunțul le găsiți aici:

Okazii                    Mercador              Tocmai.ro

One Response to “Experiment cu site-urile de intermedieri”

  • Marius says:

   Iti doresti sa vinzi, dar fara sa mai platesti comisioane celor de la okazii?

   Iti doresti sa postezi anunturile de vanzare usor?
   Iti doresti ca anunturile tale sa fie vizualizate zilnic de mii de utilizatori?

   Eu va ofer o solutie pentru aceasta problema:

   Postati incepand de astazi pe bluepages.

   Avantajele:
   – te inregistrezi foarte usor si iti editezi profilul, introducand datele de contact pe care doresti sa le vada cumparatorii;
   – pretul va fi afisat clar, dinstinct;
   – poti atasa anuntului tau 5 fotografii (nu doar 2 ca pe okazii);
   – nu platesti COMISION, pentru absolut nimic. Totul este GRATUIT;
   – cumparatorii te pot contacta direct si nu va mai trebui sa raspundeti la mesaje in care nu va puteti da datele de contact;
   – poti posta la vanzare orice produs sau serviciu, datorita numarului mare de categorii si subcategori;
   – site-ul asigura viteza mare de trafic si navigare rapida, fara probleme, fara blocaje;
   – site-ul poate fi accesat usor si de pe tableta sau telefon mobil;
   – datele tale sunt bine protejate.
   – hostingul este asigurat de catre Hostway (www.hostway.ro), companie care asigura hosting pentru firme renumite din Romania. (e-mag).

   Spuneti prietenilor vostri despre site si astfel ii ajutati sa nu mai plateasca comisioanele aberante celor de la okazii.

 

Categories: Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *