Impresii despre Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia

15 June , 2014 Andrei Ciobanu

dw_badge_template2_newDupă cum știți, de ceva vreme a început Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 2014. Cum fotbalul este supranumit sportul-rege, a fost doar o chestiune de timp până când evenimentul a ajuns în atenția tuturor, chiar și a celor care nu sunt microbiști.

Printre picături (fără niciun fel de aluzie la ploile e afară) m-am uitat și eu la câteva meciuri online, doar așa, de amorul sportului. Și parcă intră mai bine berea când vezi un meci de fotbal. Unde mai pui și faptul că aici e fotbal de calitate, cele mai bune țări din lume, #cumarveni. De asta nu e România acolo :).

Pe lângă surpriza făcută de Spania, țara care cu campionatul din care au venit cele două echipe campioane europene (Athletico și Real Madrid), restul meciurilor au reprezentat un adevărat spectacol fotbalistic. De fapt și meciul Spania – Olanda a fost unul frumos. Goluri spectaculoase care te fac să te gândești cam ce nivel de pregătire au jucătorii respectivi. Unii controlează atât de bine mingea încât ai putea să juri că practică acest sport de când au învățat să meargă. Parcă-i văd disputând un meci de fotbal în premergătoare, cu o minge micuță de plajă (ca să fie ușoară). Apoi peste ani au ajuns la acest stadiu de jucători profesioniști.

Eu nu prea am aptitudini de fotbaliator însă pot să-mi dau seama când un jucător merită sau nu să fie într-una dintre echipele participante la Campionatul Mondial de Fotbal. Mai ales că mingea oficială (Brazooka) este special concepută pentru a căpăta efecte în aer pentru un spectacol mai intens.

După evoluția de până acum (încă nu s-a terminat faza grupelor la data scrierii acestui articol) eu zic că vom vedea o finală între Germania și Olanda. Ambele au jucat foarte bine în meciul de debut, dovedind adevărată valoare și talent fotbalistic. E greu să cred că o echipă precum Brazilia, care are pretenții de fostă campioană mondială, a avut nevoie de intervenții ale arbitrului pentru a putea trece în primul meci de selecționata Mexicului. Din acest motiv, simt că țara gazdă nu va avea un parcurs foarte lung în acest campionat. Precum un copil care învață să meargă. Fără premergător se ridică, face doi pași și cade. Acel premergător, la acest campionat, e reprezentat de imaginea pe care ți-o faci în primul meci.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *