Încă un ungur plictisit

12 August , 2013 Andrei Ciobanu Diverse

Eu sunt o persoană calmă, care se enervează greu. Dar când văd că vine câte-un ungur care se plictisește în p***a mă-sii (a se citi “în patria mamă”) și vine în România să se joace de-a creatorul de ținuturi autonome.

Acum, nu știu exact ce traume a suferit în copilărie Vona Gabor ăsta de fuge de la el din Ungaria să explice unei etnii minoritare cum să se bată cu pumnii în piept. După nume, nici nu cred că respectivul e 100% ungur (considerând că maghiarii ar fi rasă pură). Numele fiind țigănesc îi înțeleg puțin intenția de migrare, însă vreau să-l informez că a greșit direcția. În România ungurii au fost, sunt și vor rămâne o minoritate. În principiu n-am nimic cu ei. Sunt cetățeni români, au drepturi, le recunosc. Dacă nu le place ce le oferă acest stat sunt liberi să plece în Ungaria. Poate-i ia Vona Gabor la el acasă. Îi face membri de partid în Jobbik.

Ce mă enervează și mai mult e că nea caisă ăsta mă face să îi dau dreptate lu’ Băse, care le-a dat peste bot. Cum să fiu eu de acord cu piratu’? Cred că ieșirea publică de azi i-a spălat câteva păcate bunului nostru președinte.  Pe bună dreptate, acum. Unde mai pui că asta sigur nu-i campanie electorală că nu va mai candida… îi revine omului simțul realității. Dar nu despre el e vorba în articol, așa că revenim la al nostru ungur.

Sau, mă rog, al cui o fi el, că al meu nu e. Nu înțeleg cum poți să ai tupeul să comentezi la comunicatul MAE care critică acțiunea lui Gabor. E trist că în fiecare an avem parte de astfel de evenimente și că parcă deveniseră din ce în ce mai dese. Acum sper să se oprească. Sau măcar să se ia ceva măsuri, măcar în privința mediatizării. Dacă nu se face publicitate unui astfel de acțiuni, știrea finală va fi ceva de genul: Un ungur a venit și a bătut câmpii pe străzile dintr-o comună din România. Ulterior a fost bătut de jandarmi pentru comportamentul său antisocial ce instigă la violență.  Ce frumos ar fi.
Îmi aduc aminte ce scandal a fost în orientul mijlociu în urmă cu câțiva ani doar  pentru că un simbol al lor (chipul lui Mohamed) a fost pângărit pe undeva prin Europa. Păi dacă s-ar duce un ungur d-ăsta să încerce el să le spună oamenilor că de fapt aia nu e țara lor, cred că în ziua următoare n-ar mai rămâne nici amintirea lui. Nu cred în poveștile cu arabii sunt teroriști, dar nu spun că nu torturează și omoară la ei în țări. Pe bună dreptate, părerea mea.

 

Lăsând la o parte patriotismul, istoria, religia, morala, și ce mai vreți voi, discutând pur utopic, asemenea specimene ar merita bătute cu steagul României până recită corect din memorie, fără o învățare prealabilă, tot imnul României. Hai c-am fost blând….

 

Puteți intra pe pagina de Facebook a ungurului să-l trimiteți la originile sale maghiare, poate e rătăcit. Linkul este aici.

Steagul din imaginea cu mine este al Stegarului Dac, nu al Sabinei Elena.

Bonus: una bucată documentar istoric. Interesant, zic eu.

3 Responses to “Încă un ungur plictisit”

  • Emil Calinescu says:

   Basescu nu e sincer. Intai il decoreaza pe Tokes, cel mai vocal anti-roman, sta la masa cu el, si acum critica propaganda maghiara. Nu se pupa.

   Ar putea sa-si repare eroarea retragandu-i medalia oferita lui Tokes. Doar asa ar deveni credibil.

  • GSM4Fun says:

   N-as zice un ungur plictisit ci mai degraba un ungur neinteresant, plictisitor, care n-are nimic de spus si ca atare abordeaza un non-subiect. Logic si firesc era sa fie ignorat.
   De ce nu este ignorat?
   Pentru ca poti castiga capital electoral infruntandu-l in cazul in care reprezinti Romania. (ca idee, nici Putin n-a mai putut candida la presedintie la un moment dat, dar asta nu l-a impiedicat sa fie prim ministru).
   Pentru ca poti castiga vizitatori pe blog abordand un pseudo-subiect. Daca vine un nebun maine si se plimba pe strada ta spunand ca tu si parintii tai nu sunteti bineveniti la voi acasa si de fapt e casa lui tu razi de el si-l ignori sau il bati cu cheia de la poarta?

    • Andrei says:

     Una e să vorbești de unul singur și alta e să organizezi evenimente de genul… Cred că ar fi mai interesant să bați o astfel de persoană cu cheia franceză.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *