Industria de jocuri – alti bani, alta distractie

24 October , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

Jocuri EADe mult așteptam ocazia să-mi exprim un punct de vedere legat de jocuri, în special cele din ziua de azi. Și aici mă refer la cele de pe pc / console / telefoane mobile.  Având în vedere că acum lucrez în domeniu (EA rulz :P) aș spune că părerea mea e una avizată (insert modesty here).

Dacă la începuturile lor, prin anii ’90 (the good old days), jocurile au fost create doar pentru divertisment, jocurile din zilele noastre constituie o adevărată industrie.  Produc bani atât pentru companiile producătoare de software cât și pentru marii producători hardware. Nu și-ar mai cumpăra nimeni  plăci video nVidia dacă n-ar avea nevoie de ele în jocuri.

Softurile din zilele noastre au ajuns la un nivel foarte ridicat de dezvoltare, în principal pe partea grafică, dar și ca gameplay. Nivelul de realism destul de ridicat fiind un atu al jocurilor. Povestea e mai puțin importantă dacă oricum pare că ești în ea.  Ce nu știe utilizatorul este că în spatele acelui software sunt mii de oameni care au lucrat luni de zile ca acel produs să arate așa.

Acum, dacă vei să te joci, nu mai e suficient să te duci și să-ți iei orice calculator / laptop. Ori îți cumperi o consolă, fie ea PS4 sau Xbox One, ori intri pe un forum de componente și vezi cam ce ar trebui să conțină device-ul respectiv pentru a te putea juca fără problemă chiar și ultimele apariții. Mai ales că acum e mania cu proaspăt apărutul GTA 5, presimt că mulți gameri își vor face schimbări în calculatoare ca să poată testa „cel mai bine vândut produs de divertisment din 2013” (joc care a avut încasări de 800 milioane $ în prima zi).

Eu nu sunt un gamer, însă trebuie să recunosc că aștept Black Friday, poate găsesc un magazin online cu o ofertă atractivă pentru a-mi înlocui bătrânul laptop care încă merge foarte bine. Dar nu-mi dă voie să mă joc :( . Parcă din când în când aș mai juca și eu un HMM6 sau un NFS, dar cu placă video de acu’ 5 ani nu prea merge. Mă uitam la un Asus, cu o placă nVidia de 2GB, însă am înțeles că n-ar fi tocmai recomandată pentru jocuri. Mai mă documentez…

De curiozitate, voi cam ce jocuri jucați?

Articol participant la Superblog 2013.

One Response to “Industria de jocuri – alti bani, alta distractie”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *