Interviu la hotel

No Comments

Interviu la hotel:

– Bună ziua, domnule Putin, vă mulțumesc că ați acceptat invitația mea.
– Bună ziua, bine v-am găsit.
– Spuneți-mi, vă rog, de ce ați insistat să ne întâlnim aici și nu într-un loc mai formal? Înțeleg că nu vreți să faceți un comunicat oficial, dar de ce tocmai aici?
– Mai întrebi? Pentru că aici, la hotel NH Bucharest este singurul loc în care pot avea un atât de bun. Pe teritoriul Rusiei, mă refer.
– Vreți să spuneți… României.
– Nu, tu vrei să spun României că așa e deocamdată. Eu am o viziune pe termen lung a lucrurile. Știi cum se spune că istoria se repetă? Ar trebui să vă așteptați la asta. Bine, nu chiar acum, dar în curând.
– Adică, vreți să spuneți că urmăm? După Crimea?
– Ah, nu. După Crimea urmează Transnistria. Apoi restul Ucrainei, apoi Moldova. Și de abia apoi România. Dar astea sunt amănunte oficiale, nu vreau să le discut în timpul micului dejun. Am venit aici să mă relaxez.
– Bine, nu voi intra în detalii. Spuneați că vă place aici. Cum ați aflat de acel mic dejun de care spuneați?
– Păi avem și noi internet la Moscova, să știi. Am căutat mic dejun sănătos și am ajuns pe site-ul . Și m-am urcat în avion și am venit aici. Asta-i partea frumoasă la Rusia, merge unde vrea ea.
– Ați spus că nu mai discutăm de strategii militare.
– Nu e tocmai o strategie, e mai mult tradiție la noi. Cum aveți voi furatul miresei, la nunți, așa avem noi cuceritul teritoriilor.
– Să revenim la dejunul dumneavoastră…
– Da, să revenim. Nu-i așa că-ți face poftă doar când îl vezi? Parcă ar scrie sănătate pe el. În rusă.
– Trebuie să recunosc, arată apetisant. Culorile vii ale sucurilor, parcă mă atrag.
– Da, au tot felul de mixuri de sucuri organice antioxidate. Și organismul unui președinte puternic are nevoie de un mic dejun sănătos, plin de fructe și legume. Iar AntiOx breakfast le cam conține pe toate.
– Nu vreți să facem o pauză de la interviu, să luăm o gustare?
– Ba da, e o idee bună.

hotel

 

Interviul de mai sus reprezintă o operă de ficțiune scrisă pentru concursul SuperBlog Spring 2014. Orice asemănare cu personaje reale și strategii geopolitice este pur și simpu de dragul amuzamentului.

Categories: Superblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *