Mai mâncăm?

19 March , 2013 Andrei Ciobanu Diverse

Văd că toate alimentele au câte-o problemă. Mai mâncăm sau mai bine așteptăm și murim de foame?

Văd că nu se mai termină nebunia asta cu alimentele cu probleme. Ba chiar se extinde în fiecare zi la ceva nou. Până nu mai avem ce să mâncăm.

Faza cu gripa porcină era deja folosită, la fel și gripa aviară și alte tipuri de gripă. Mulți s-au făcut vegetariei, doar ca să fie siguri că scapă de toate animalele astea bolnăvicioase. Dacă nu s-a gândit nimeni să-i facă un Fervex găinii când e frig afară…

Dar asta e o altă mâncare de pește. Sau nu e bine să fie de pește că s-au găsit limbrici în macrou. Mi se pare aproape hilar. Ok, e trist, e periculos. Dar nu poți generaliza că macroul are limbrici. E absurd. Sunt cazuri izolate și trebuie tratate fără a creea panică și astfel de scandaluri.

Săptămâna trecută, cât am fost offline, am mai aruncat câte-un ochi pe la televizor. De fapt mai mult am auzit lucruri, televizorul fiind pornit pe știri. Și m-am minunat (fără .eu) de ce se-ntâmplă. Un director de la o autoritate sanitar veterinară și-a dat demisia din cauza scandalului, un alt oficial avea un pahar cu lapte din care a băut la conferință de presă iar rezultatele au fost spectaculoase.

Ca un om să se îmbolnăvească de aflatoxină trebuie să bea 100 litri de lapte pe zi. Timp de 20 ani. (Sorin Minea – Președintele Romalimenta). Nu se știa acest lucru înainte să se creeze panica? S-au făcut experimentele apoi?

Prin februarie a fost descoperită aflatoxină în SUA (ei au de toate). La noi a apărut scandalul o lună mai târziu. Și nu se știau dozele de risc? Greu de crezut.

Azi am văzut că Danone are ceva stocuri suspecte.

Eu propun să nu mai mâncăm nimic. Că tot a-nceput postul.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *