Nymphomaniac 2 – interzis în cinematografe

29 January , 2014 Andrei Ciobanu Cinefil

Nymphomaniac 2 - interzis în cinematografeLa nici 24 de ore de la publicarea articolului în care vă invitam să vedeți Nymphomaniac 2, acesta a fost clasificat de către comisia de rating a CNC (Centrul național al cinematografiei) cu ratingul I.M. – 18- XXX, fiind practic interzis în cinematografe.

În celelalte state europene în care a fost lansat, filmul a primit următoarele ratinguri:

Estonia – R14 pentru Vol. I şi R16 pentru Vol. II

Germania – R16 pentru ambele părţi

Danemarca – R15 pentru ambele părţi

Olanda – R16 pentru ambele părţi

Franţa – R12 pentru Vol. I şi R16 pentru Vol. II

Cehia – R18 pentru ambele părţi

Elveția – R16 pentru ambele părți

Astfel, din nou suntem noi mai catolici ca Papa, având un film pe jumătate interzis în cinematografe.  Distribuitorul Independența Film a anunțat că urmează să conteste această clasificare, iar CNC va reviziona filmul.

Trebuie menționat că filmul deja a fost filtrat de către producători, existând două variante, una explicită, disponibilă doar pe DVD și aceasta care este varianta light, oarecum cenzurată, special făcută pentru cinematografe.  Dar, se pare că la noi, în România, oamenii sunt considerați mai pudici și cenzura se face la un alt nivel.

Eu am văzut filmul și chiar dacă există în el câteva scene cu tentă sexuală și violentă, nu cred că de la atâta lucru merită interzis în cinematografe. La urma urmei, vorbim despre un film de von Trier, nu ne așteptăm la floricele și animăluțe drăgălașe. E un film gândit să iasă din tipare. La fel de bine ar putea să cenzureze filmele lui Tarantino ca fiind prea sângeroase.

Mi se pare foarte absurd să interzici jumătate de film,  având în vedere că Nymphomaniac deja rulează în cinematografe. Dacă nu aș fi vorbit cu distribuitorul, să știu că nu e așa, aș fi putut spune că e o strategie de marketing pentru a vinde DVD-uri. Arăți oamenilor prima parte, sunt impresionați, apoi îi lași doar cu dorința de a vedea continuarea. Logică de CNC.

One response to “Nymphomaniac 2 – interzis în cinematografe”

    • Nymphomaniac interzis in cinematografe? O altfel de CENZURA! | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE says:

      […] Bloggeri cinefili: Angela, CinefilulDeServiciu, Andrei Ciobanu, Raluca Uluiteanu, Laura Meleaca; – Cristian Tudor Popescu (ziarul Gandul); – FilmReporter, cei […]

 

One response to “Nymphomaniac 2 – interzis în cinematografe”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *